Revizuită: 2 noiembrie 2020
Această procedură se adresează beneficiarilor și familiilor lor, partenerilor The Care Hub și echipei The Care Hub, având drept scop:
Beneficiarii (sau familia) vor oferi echipei The Care Hub datele de contact (nume, prenume, număr de telefon) ale persoanelor ce pot fi sunate în cazuri de urgență (o rudă sau un prieten care se află în același oraș cu beneficiarul și care poate asista la nevoie) precum și contactul medicului de familie al beneficiarului.
Beneficiarii (sau familia) vor monitoriza constant starea de sănătate a beneficiarilor și a celor care locuiesc în aceeași casă cu aceștia și vor informa echipa The Care Hub dacă prezintă vreun simptom asociat COVID-19 [1].
Beneficiarii (sau familia) vor informa, de asemenea, dacă beneficiarul sau vreuna dintre persoanele care locuiesc cu aceștia vor informa echipa The Care Hub dacă există afecțiuni pentru care nu este recomandă purtarea măștii de protecție. De asemenea, vor informa echipa The Care Hub daca beneficiarii au afecțiuni diagnosticate anterior care pot cauza unul sau mai multe dintre simptomele specifice COVID-19
1. Vor pune la dispoziție partenerilor produse esențiale pentru prevenție: apă și săpun, dezinfectant, mască, mănuși [2];
2. Vor purta corect mască de protecție (acoperind nasul și gura) pe toată durata vizitei – atât beneficiarii și persoanele care locuiesc împreună cu aceștia (cu excepția cazurile excluse din motive medicale
3. Se vor spăla și/sau dezinfecta corect pe mâini cu săpun și apă timp de cel puțin 20 de secunde SAU folosind un dezinfectant pe bază de alcool (cel puțin 60%):
Iată, în următorul videoclip, cum să vă spălați corect mâinile, pentru a vă proteja cât mai bine de noul coronavirus: www.youtube.com/watch?v=wkMsTcuqXLY
4. Vor evita atingerea ochilor, nasului sau a gurii cu mâinile neigienizate.
5. Vor păstra o distanță de cel puțin 2 metri față de partener pe cât posibil (excepție fiind cazurile în care beneficiarul are nevoie de ajutor cu igiena personală sau trebuie să fie sprijinit pentru a se deplasa).
6. Când este posibil, persoanele aflate în aceeași locuință în timpul vizitei și care nu ajută partenerul în furnizarea serviciilor ar trebui să se mute în zone mai îndepărtate față de partenerul The Care Hub pentru a asigura distanțarea socială, mai ales dacă încăperile sunt mici
7. Vor strănuta sau tuși folosind un șervețel, aruncându-l apoi la gunoi și dezinfectându-și mâinile (sau strănutând sau tușind în cot, dacă nu au șervețele).
8. Dacă este cazul, lenjeria sau hainele utilizate nu trebuie scuturată înainte de spălare pentru a evita riscul de dispersare a virușilor în aer.
9. Pe cât posibil, asigurând o aerisire bună a încăperilor atât în timpul vizitelor, cât și în afara acestora. Este recomandată aerisirea camerelor beneficiarilor de două ori pe zi (nu mai puțin de 30 de minute). La deschiderea ferestrei pentru aerisire, trebuie să se evite răcelile cauzate de existența unei diferențe mare de temperatură între interior și exterior.
10. Evitând petrecerea unui timp îndelungat în spații aglomerate, chiar dacă beneficiarul (sau familia) poartă echipament de protecție.
Conform recomandărilor Ministerului Sănătății, în contextul epidemiei de coronavirus în care spitalele pot deveni suprasolicitate, vaccinarea antigripală poate fi utilă pentru că reduce numărul cazurilor complicate de gripă care ar necesita spitalizare, iar pacienții cu COVID-19 pot fi detectați mai eficient. Astfel, unde este posibil și cu recomandarea medicului de familie, beneficiarii pot să facă vaccinul antigripal, pentru a reduce orice risc asociat în perioada aceasta.
Dacă beneficiarul se confruntă cu anxietate datorită pandemiei, vă rugăm anunțați-ne și vom încerca să îl punem în legătură cu persoane specializate care pot ajuta să depășească aceste momente dificile.
⚠ Partenerii The Care Hub au dreptul de a refuza să efectueze o vizită dacă:
⚠Vă rugăm anunțați echipa The Care Hub dacă partenerul nu respectă măsurile de prevenție ⚠
⚠ 031 630 05 06 sau 0720 036 993 ⚠
Partenerii The Care Hub au următoarele obligații:
1. Să își monitorizeze zilnic starea de sănătate (mai ales înainte de efectuarea unei vizite) și să informeze echipa The Care Hub dacă prezintă vreun simptom asociat COVID-19.
2. Să folosească corect echipamentul de protecție pe întreaga durată a vizitei
3. Să se spele și/sau să se dezinfecteze corect pe mâini cu săpun și apă timp de cel puțin 20 de secunde sau folosind un dezinfectant pe bază de alcool (cel puțin 60%): https://www.youtube.com/watch?v=IisgnbMfKvI
4. Să evite atingerea ochilor, nasului sau a gurii cu mâinile neigienizate.
5. Să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri față de beneficiar pe cât posibil (excepție fiind cazurile în care beneficiarul are nevoie de ajutor cu igiena personală sau trebuie să fie sprijinit pentru a se deplasa).
6. Să evite să atingă suprafețe sau obiecte din casa beneficiarului, pe cât posibil.
7. Să strănute sau să tușească folosind un șervețel, aruncându-l apoi la gunoi și dezinfectându-vă mâinile. Dacă nu au la dispoziție un șervețel, să strănute sau să tușească în cot. Să recomande același lucru și beneficiarilor.
8. Dacă este cazul, să nu scuture lenjeria sau hainele utilizate înainte de spălare pentru a evita riscul de dispersare a virușilor în aer.
9. Pe cât posibil, și cu acordul beneficiarilor, să asigure o aerisire bună a încăperilor în timpul vizitelor ținând un geam deschis. La deschiderea ferestrei pentru aerisire, trebuie să se evite răcelile cauzate de existența unei diferențe mare de temperatură între interior și exterior.
10. Să evite petrecerea unui timp îndelungat în spații aglomerate, chiar dacă poartă corect echipamente de protecție.
11. Partenerii care călătoresc în alte țări vor relua activitatea doar după ce respectă regulile impuse de DSP, în funcție de țara de proveniență și reglementările în vigoare la data întoarcerii. Pentru a sta la curent cu lista zonelor afectate, vă rugăm sa verificați site-ul Institutului National De Sănătate Publică http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19.
Conform recomandărilor Ministerului Sănătății, în contextul epidemiei de coronavirus în care spitalele pot deveni suprasolicitate, vaccinarea antigripală poate fi utilă pentru că reduce numărul cazurilor complicate de gripă care ar necesita spitalizare, iar pacienții cu COVID-19 pot fi detectați mai eficient. Astfel, unde este posibil și cu recomandarea medicului de familie, beneficiarii pot să facă vaccinul antigripal, pentru a reduce orice risc asociat în perioada aceasta.
Dacă vă confruntați cu anxietate datorită pandemiei, vă rugăm anunțați-ne și vom încerca să vă punem în legătură cu persoane specializate care vă pot sprijini să depășiți aceste momente dificile.
⚠ Beneficiarii The Care Hub (sau familia) au dreptul de a refuza o vizită dacă:
⚠ Vă rugăm anunțați echipa The Care Hub la 031 630 05 06 sau 0720 036 993 ⚠
⚠ dacă beneficiarul (sau persoanele cu care locuiește) nu respectă măsurile de prevenție ⚠
1. Furnizarea de training și/sau unor materiale informative partenerilor privind transmiterea COVID-19 si folosirea corectă a echipamentului de protecție pentru reducerea riscului de infestare sau transmitere a acestuia, precum și a altor boli infecțioase.
2. Re-amintirea respectării măsurilor de protecție la fiecare vizită, folosind aplicațiile The Care Hub pentru fiecare vizită și/sau SMS (cel putin în cazul partenerilor care nu folosesc aplicația)
3. Dacă un client dorește suspendarea vizitelor pe o perioada determinată pentru a reduce interacțiunile cu alte persoane vom informa imediat partenerul/partenerii alocați și nu vom aplica niciun fel de penalizări.
4. De asemenea, dacă un partener dorește întreruperea vizitelor în perioada aceasta, vom face tot posibilul pentru a realoca vizitele acestuia, fără a penaliza în vreun fel partenerul inițial.
5. Pentru a reduce costul individual al echipamentelor căutăm soluții pentru achiziționarea unor volume mai mari de măști și mănuși de unică folosință al cărui cost va fi adăugat pe viitor la costul serviciilor furnizate. Vom ține la curent clienții imediat ce identificăm o soluție în acest sens.
6. Pentru beneficiarii care locuiesc singuri, echipa The Care Hub va verifica aleatoriu dacă partenerele poartă echipamentul de protecție în mod corespunzător efectuând apeluri video pe whatsapp.
7. Vom încerca pe cât posibil să limităm interacțiunile partenerilor cu mai mulți beneficiari.
8. Evaluarea riscului asociat beneficiarilor în caz de izolare la domiciliu și/sau contact cu un partener suspect de COVID-19.
9. Să desemneze persoanele responsabile cu definirea și actualizarea politicii, precum și a implementării
NOTA! Aici puteți vedea procedurile DSP în ceea ce privește contacții primari: https://www.dsptimis.ro/data_files/content/prima-pagina/files/metodologie-2020-10-14.pdf Respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție atât de către partener cât și de către beneficiar și persoanele care locuiesc cu acesta scade semnificativ riscul de infectare.
Îngrijirile paliative la domiciliu contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților și a familiilor lor. Acestea se adresează persoanelor diagnosticate cu afecțiuni a căror gestionare medicală implică mult efort. De cele mai multe ori, îngrijirile paliative la domiciliu sunt adresate persoanelor în vârstă, care necesită sprijin nu doar în ameliorarea simptomelor, […]
Durerile de spate reprezintă un simptom foarte des întâlnit, îndeosebi la vârste mai înaintate, deși, în zilele noastre, și tinerii încep să se confrunte cu această problemă tot mai des. De obicei, tindem să ignorăm durerile cervicale sau lombare, punându-le pe seama oboselii, însă, uneori, aceste dureri de spate pot […]
Boala coronariană se dezvoltă atunci când vasele majore care alimentează inima cu sânge ajung să fie degradate sau bolnave. Aceasta este cea mai răspândită afecțiune a inimii. În continuare, poți citi mai multe despre primele simptome ale bolii coronariene, cauzele care duc la apariția sa, cum se tratează, precum și […]
Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos. Oasele devin fragile, astfel încât chiar și o căzătură ușoară sau reflexele ori activitățile de zi cu zi, precum tusea sau aplecarea, pot provoca apariția unei fracturi. De cele mai multe ori, fracturile apar la încheietura mâinii, șold sau coloana vertebrală. În continuare, […]
Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică, ce poate afecta mai mult decât articulațiile. La unii oameni sunt afectate și alte sisteme ale corpului, inclusiv pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge, de unde și numele bolii. Ce este poliartrita reumatoidă Cauze și factori de risc Simptome și complicații […]
Spondiloza cervicală este denumirea generică a afecțiunilor care vizează segmentul superior al coloanei vertebrale. Degradarea vertebrelor și a articulațiilor intervertebrale, din zona gâtului, afectează persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, dar poate să apară și mai devreme. Afecțiunea se poate ameliora, de cele mai multe ori, prin tratamente […]
Depresia, dușmanul nevăzut al bunicilor noștri. Cum le putem fi alături. Imaginea bunicilor noștri trezește în fiecare dintre noi un sentiment plăcut de „acasă” și, fără îndoială, dumnealor au sădit în noi valori umane pe care le ducem mai departe, pe măsură ce ne trăim propriile vieți. În virtutea acestei […]
Artrita cumulează peste 200 de tipuri de boli care afectează articulațiile, cele mai întâlnite forme fiind osteoartrita și artrita reumatoidă. Apare prin umflarea pielii din jurul articulațiilor, iar pacientul simte durere și o senzație de rigiditate. Cauze Factori de risc Simptome Tipuri Diagnostic Afecțiuni asociate cu apariția artritei Tratament Diferența […]
Boala Parkinson se numără printre afecțiunile întâlnite cel mai des cu care se confruntă persoanele în varsta, o tulburare neurodegenerativă care evoluează progresiv și care poate influența dramatic viața bolnavilor, mai ales atunci când nu este monitorizată și ținută cu atenție sub control. În general, boala debutează în jurul vârstei […]
Alzheimer, cea mai cunoscută formă de demență, este o boală neurodegenerativă care are ca efect distrugerea celulelor nervoase. Este o afecțiune tipică persoanelor în vârstă, dar poate să apară și la 40-50 de ani. Nu se cunosc cauzele cu exactitate, iar tratamentul are ca efect doar ameliorarea simptomelor, nu și […]