Tratament escare la domiciliu

Ce presupune tratamentul escarelor la domiciliu

În tratamentul escarelor, prevenția este esențială.
Pentru mai multe detalii, citiți articolul „Escarele: ce sunt, din ce cauze apar și ce metode de tratament există”.

Odată apărute, escarele sunt tratate în funcție de stadiul și de profunzimea rănii.

Puteți curăța ulcerațiile din primul stadiu cu apă și săpun delicat și le puteți acoperi cu o loțiune de protecție împotriva umezelii.

Escara mai avansată poate necesita îngrijiri medicale. Asistentele medicale, sau chiar medicii chirurgi în cazul escarelor grave, pot curăța rana cu soluție salină și o pot acoperi cu un bandaj special. Dacă o rană se infectează, este posibil să trebuiască să luați antibiotice.

Ce tipuri de escare se pot trata la domiciliu

Escarele se grupează în funcție de gravitatea simptomelor. Stadiul I este cel mai ușor. Stadiul IV este cel mai grav.

  • Stadiul I: O zonă înroșită și dureroasă pe piele care nu se albește atunci când este apăsată. Acesta este un semn că se poate forma o escară. Pielea poate fi caldă sau rece, fermă sau moale.
  • Stadiul II: Pielea face bășici sau formează o rană deschisă. Zona din jurul rănii poate fi roșie și iritată.
  • Stadiul III: Pielea dezvoltă acum o gaură deschisă, înfundată, numită crater. Țesutul de sub piele este afectat. Este posibil să puteți vedea grăsimea corporală în crater.
  • Stadiul IV: Ulcerul de presiune a devenit atât de adânc încât există leziuni la nivelul mușchilor și oaselor și, uneori, la nivelul tendoanelor și articulațiilor.
Tratamentul escarelor la domiciliu este efectuat de personal specializat - îngrijitoare, asistente medicale sau chirurgi, in cazul escarelor de stadiu III sau IV.

De ce sa apelezi la TheCareHub pentru tratarea escarelor la domiciliu

Serviciul pentru tratamentul escarelor la domiciliu vă permite să fiți acasă, într-un cadru confortabil și familiar, mai degrabă decât în spital și să beneficiați de servicii de cea mai bună calitate efectuate de personal medical specializat.

De ce să lucrați cu noi?

Pentru că împreună construim comunități de încredere, pentru toate vârstele.

Ce înseamnă mai exact? Alegând să lucrați cu noi, sprijiniți asistentele medicale din comunitate să aibă un venit suplimentar și o viață decentă. Multe dintre ele sunt în vârstă, chiar pensionate, deoarece încurajăm oamenii să continue să lucreze și să fie activi și după pensie și îi sprijinim să facă acest lucru în mod legal și în siguranță.
Avantajele The Care Hub
♡ De încredere

Lucrăm doar cu asistente calificate și cu experiență, verificate riguros | Radu, medicul din echipa The Care Hub, este întotdeauna disponibil, pentru a evita orice complicații| The Care Hub este avizat ca furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu de către DSP Timiș și în curs de acreditare cu Ministerul Sănătății

♡ De calitate

Avem o medie a evaluărilor de 4.8* din 5.0* din partea celor 220+ de familii pe care le-am sprijinit din 2019 | Citiți recenziile publice aici.

♡ De oriunde

Puteți rezerva o vizită la domiciliu de la distanță pentru cei dragi: descărcați aplicația The Care Hub și cereți vizita - de restul ne ocupăm noi | Monitorizați în timp real începerea și finalizarea vizitelor și verificați profilele asistentelor medicale alocate, evaluările și recenziile primite | Plătiți în siguranță.

Care este pretul de tratare a escarelor la domiciliu

Prețul tratamentului depinde de tipul escarei.

Instruire și manevre de prevenire a escarelor - 100 lei
Îngrijirea escarelor de tip 1 si 2 - 150 lei
Îngrijirea escarelor de tip 3 si 4 - 225 lei
Prețul include doar manopera pentru tratamentul escarelor. Vă rugăm să asigurați dvs. materialele, pansamentele sau soluțiile necesare.

Pentru tarife și lista completă de servicii medicale pe care le puteți cere acasă la dvs., vizitați pagina de servicii medicale.

Cum soliciti serviciile de tratament a escarelor acasa la tine

Aplicație mobilă | Puteți solicita clisma la domiciliu simplu și rapid descărcând gratuit aplicația The Care Hub din App Store (dacă aveți iPhone), Google Play (dacă aveți telefon Android). După ce vă faceți cont, veți putea selecta serviciile, ziua și ora dorită și plăti în siguranță iar noi vom aloca asistenta medicală potrivită și vom confirma vizita!

Formular rezervare | Ne puteți cere o ofertă și folosind formularul de rezervare iar noi vom reveni cu o confirmare în maxim 48h precum și cu detaliile de plată.

Rezervare telefonică | Pentru cei dintre dvs. care preferă telefonul, așteptăm să ne sunați la 0373 800 190 pentru a ne spune adresa precum și ziua și ora dorită. De îndată ce vom găsi asistenta medicală potrivită vom confirma și vă vom trimite detaliile de plată.
Doriți mai multe detalii despre serviciile The Care Hub?
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu Termenii și condițiile și Politica de Confidențialitate a site-ului.
Oferim servicii de îngrijire vârstnici în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara. Înscrieți-vă mai jos dacă doriți info suplimentare!
Partenerii The Care Hub care vor veni acasă la dvs. sau la cei dragi sunt chirurgi și asistentele medicale certificate și cu experiență, pe care i-am primi cu drag în propria casă.

Deoarece siguranța dvs. și a celor dragi este esențială, noi intervievăm fiecare medic și asistentă medicală (2 dintre colegii noștri participă la interviu), cerem și verificăm adeverința medicală, certificatul de integritate comportamentală, avizul de liberă practică și (la nevoie) referințe.

Multe dintre partenerele noastre sunt persoane recent pensionate sau aproape de vârsta pensionării deoarece considerăm că au experiență de viață bogată, răbdare și respect deosebit față de persoanele îngrijite, precum și o dorință naturală de a purta de grijă altora. Dar lucrăm și cu oameni de alte vârste care caută un loc de muncă flexibil și sunt de asemenea blânzi, respectuoși și empatici.
Câteva strategii generale utile pentru tratarea escarelor includ:

- Utilizarea de perne sau perne din spumă pentru a sprijini zonele afectate și a elibera presiunea, schimbând poziția corpului.
- Spălarea ușoară a rănile foarte minore cu apă și săpun delicat și curățarea rănile deschise cu o soluție salină la fiecare schimbare de pansament.
- Aplicarea de pansamente. Acestea protejează rana și accelerează vindecarea. Opțiunile care sunt antimicrobiene sau hidrocoloide, sau care conțin acid alginic, pot fi cele mai bune.
- Folosirea cremelor topice: Cremele antibacteriene pot ajuta la combaterea unei infecții, în timp ce cremele barieră (împotriva umezelii) pot proteja pielea deteriorată sau vulnerabilă.
- Managementul incontinenței. Acest lucru ar putea implica utilizarea de produse de curățare, creme de barieră, scutece pentru incontinență, etc.
- Schimbați lenjeria de pat: Unele saltele, cum ar fi cele din spumă statică, ajută la ameliorarea presiunii. De asemenea, unele paturi au o pompă care asigură un flux constant de aer în saltea. Un medic vă poate ajuta să recomandați cel mai bun tip. Saltelele speciale pentru prevenirea escarelor sunt disponibile pentru achiziționare online.
- Ajustați dieta: Deși există dovezi limitate că o dietă specifică poate ajuta la tratarea escarelor, suplimentarea proteinelor poate stimula vindecarea și reduce dimensiunea rănilor. Consumul unei cantități suficiente de nutrienți esențiali și a unei cantități mari de apă poate ajuta la menținerea sănătății generale.
- Discutați opțiunile chirurgicale. Acestea ar putea include îndepărtarea țesutului mort, curățarea rănii și închiderea marginilor cât mai mult posibil. Chirurgul poate lua țesut de la pielea sănătoasă pentru a efectua reparația.
Articole recomandate
Ce presupun și care sunt avantajele îngrijirilor paliative la domiciliu?

Îngrijirile paliative la domiciliu contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților și a familiilor lor. Acestea se adresează persoanelor diagnosticate cu afecțiuni a căror gestionare medicală implică mult efort. De cele mai multe ori, îngrijirile paliative la domiciliu sunt adresate persoanelor în vârstă, care necesită sprijin nu doar în ameliorarea simptomelor, […]

Autor: Cristina Cercel  |   Publicat: 6 octombrie 2022
hernia de disc durere lombara
Hernia de disc: simptome, tratament și recuperare

Durerile de spate reprezintă un simptom foarte des întâlnit, îndeosebi la vârste mai înaintate, deși, în zilele noastre, și tinerii încep să se confrunte cu această problemă tot mai des. De obicei, tindem să ignorăm durerile cervicale sau lombare, punându-le pe seama oboselii, însă, uneori, aceste dureri de spate pot […]

Autor:   |   Publicat: 3 decembrie 2021
Boala coronariană – cauze, simptome, îngrijirea pacienților

Boala coronariană se dezvoltă atunci când vasele majore care alimentează inima cu sânge ajung să fie degradate sau bolnave. Aceasta este cea mai răspândită afecțiune a inimii. În continuare, poți citi mai multe despre primele simptome ale bolii coronariene, cauzele care duc la apariția sa, cum se tratează, precum și […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 19 iulie 2021
Osteoporoza – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos. Oasele devin fragile, astfel încât chiar și o căzătură ușoară sau reflexele ori activitățile de zi cu zi, precum tusea sau aplecarea, pot provoca apariția unei fracturi. De cele mai multe ori, fracturile apar la încheietura mâinii, șold sau coloana vertebrală. În continuare, […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 16 februarie 2021
Poliartrita reumatoidă: cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică, ce poate afecta mai mult decât articulațiile. La unii oameni sunt afectate și alte sisteme ale corpului, inclusiv pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge, de unde și numele bolii. Ce este poliartrita reumatoidă Cauze și factori de risc Simptome și complicații […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 19 noiembrie 2020
Spondiloza cervicală – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Spondiloza cervicală este denumirea generică a afecțiunilor care vizează segmentul superior al coloanei vertebrale. Degradarea vertebrelor și a articulațiilor intervertebrale, din zona gâtului, afectează persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, dar poate să apară și mai devreme. Afecțiunea se poate ameliora, de cele mai multe ori, prin tratamente […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 24 septembrie 2020
Totul despre depresia la bătrâni: cauze, simptome, sfaturi

Depresia, dușmanul nevăzut al bunicilor noștri. Cum le putem fi alături. Imaginea bunicilor noștri trezește în fiecare dintre noi un sentiment plăcut de „acasă” și, fără îndoială, dumnealor au sădit în noi valori umane pe care le ducem mai departe, pe măsură ce ne trăim propriile vieți. În virtutea acestei […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 6 mai 2020
Artrita: cauze, simptome, tratament

Artrita cumulează peste 200 de tipuri de boli care afectează articulațiile, cele mai întâlnite forme fiind osteoartrita și artrita reumatoidă. Apare prin umflarea pielii din jurul articulațiilor, iar pacientul simte durere și o senzație de rigiditate. Cauze Factori de risc Simptome Tipuri Diagnostic Afecțiuni asociate cu apariția artritei Tratament Diferența […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 26 martie 2020
Boala Parkinson: ce este, din ce cauze apare și ce metode de tratament există

Boala Parkinson se numără printre afecțiunile întâlnite cel mai des cu care se confruntă persoanele în varsta, o tulburare neurodegenerativă care evoluează progresiv și care poate influența dramatic viața bolnavilor, mai ales atunci când nu este monitorizată și ținută cu atenție sub control. În general, boala debutează în jurul vârstei […]

Autor: Elena Sterie  |   Publicat: 1 noiembrie 2019
Boala Alzheimer – ce este, cum se tratează și ce presupune îngrijirea unui astfel de pacient

Alzheimer, cea mai cunoscută formă de demență, este o boală neurodegenerativă care are ca efect distrugerea celulelor nervoase. Este o afecțiune tipică persoanelor în vârstă, dar poate să apară și la 40-50 de ani. Nu se cunosc cauzele cu exactitate, iar tratamentul are ca efect doar ameliorarea simptomelor, nu și […]

Autor: Cristina Rizoiu  |   Publicat: 1 noiembrie 2019

Acum ne gasiti in Arad, București, Cluj, Oradea și TimișoaraOferim servicii de îngrijire bătrâni la domiciliu în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara!

Dacă sunteți ocupați sau locuiți departe, noi vă vom sprijini părinții și bunicii așa cum ați face-o și dvs.!