Sondajul vezical la femei si barbati

Ce presupune sondajul vezical

În cazul sondajului vezical, un tub din latex, poliuretan sau silicon, de diferite mărimi, cunoscut sub numele de sondă urinară, este introdus în vezica urinară prin uretră. Sondajul vezical permite scurgerea urinei din vezica urinară pentru a fi colectată. Un cadru medical, adesea o asistentă medicală, efectuează de obicei procedura.

Ce se întâmplă în timpul sondajului vezical la domiciliu?

O sondă urinară poate fi introdusă de orice cadru medical, cel mai adesea de o asistentă medicală. Nu este necesară pregătirea prealabilă a pacientului. Sondajul vezical se realizează prin uretră, cu excepția cazului în care calea uretrală este contraindicată.
Sondajul vezical începe prin curățarea cu atenție a canalului uretral cu o soluție antibacteriană. Apoi, folosind o tehnică strict sterilă, cateterul este lubrifiat cu gel steril și avansat ușor prin uretră până în vezica urinară.

Îngrijire ulterioară

După ce procedura a fost finalizată, asistenta medicală va
• Îndepărta bandajele.
• Fixa cateterul pe coapsă cu un bandaj adeziv sau cu bandă adezivă.

Ce înseamnă să trăiești cu sondă urinară?

Este posibil să duceți o viață relativ normală cu o sondă urinară pe termen lung, deși este posibil ca la început să fie nevoie să vă obișnuiți cu ea.

Tipuri de sonde urinare
• Sonde urinare intermitente
Sondele urinare intermitente sunt de obicei concepute pentru a fi folosite o singură dată și apoi aruncate. Modul de utilizare a acestora variază de la o persoană la alta. Este posibil să vi se recomande să le folosiți la intervale regulate, distanțate uniform de-a lungul zilei, sau numai atunci când simțiți că aveți nevoie la toaletă.
• Sonde urinare permanente
O sonda urinară permanentă este o sondă care se află în vezica urinară. Acest tip poate fi util pentru perioade scurte și lungi de timp. O sondă permanentă se poate scurge fie într-o pungă atașată la picior, care are un robinet în partea de jos pentru a putea fi golită, fie poate fi golită direct în toaletă, cu ajutorul unei valve.

Întreținerea sondei permanente

Ar trebui să goliți punga înainte ca aceasta să fie complet plină (aproximativ jumătate sau trei sferturi). Ar trebui să utilizați supapa pentru a evacua urina la intervale regulate pe parcursul zilei pentru a preveni acumularea de urină în vezica urinară.
Pungile de colectare și supapele trebuie schimbate la fiecare 7 zile. Punga poate fi atașată la piciorul drept sau la cel stâng, în funcție de partea care vă este cea mai confortabilă.
Noaptea, va trebui să atașați o pungă mai mare. Punga de noapte trebuie să fie atașată fie la punga de picior, fie la valva sondei. Acesta trebuie așezat pe un suport lângă patul dumneavoastră, lângă podea, pentru a colecta urina în timp ce dormiți. Sacii de noapte de unică folosință sunt utilizați de obicei pentru a reduce riscul de infecție.
Sonda urinară va trebui să fie înlocuită la recomandarea medicului dvs. Acest lucru se face de obicei de către un medic sau o asistentă medicală.

Riscuri asociate utilizării sondelor urinare

Folosirea unei sonde urinare pe termen lung crește riscul de a dezvolta infecții ale tractului urinar (ITU) și poate duce, de asemenea, la alte probleme, cum ar fi blocajele.
Pentru a minimiza aceste riscuri ar trebui să:
• Spălați zilnic pielea din zona în care sonda intră în corpul dumneavoastră cu apă și săpun blând
• Să vă spălați pe mâini cu săpun și apă caldă înainte și după ce atingeți echipamentul sondei dvs.
• Să vă asigurați că sunteți bine hidratați - trebuie să încercați să beți suficiente lichide astfel încât urina să aibă o culoare deschisă
• Evitați constipația - menținerea hidratării vă poate ajuta în acest sens, la fel ca și consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele și alimentele integrale
• Evitați îndoirea sondei și asigurați-vă că pungile de colectare a urinei sunt întotdeauna ținute sub nivelul vezicii urinare.

Când e nevoie să sunați doctorul?

Sunați-vă medicul dacă a ieșit sonda urinară. Nu încercați să o puneți la loc singuri.
De asemenea, adresați-vă medicului dumneavoastră de îndată dacă aveți:
• Cheaguri de sânge sau sânge în urină.
• Urină tulbure cu miros puternic
• Febră de peste 38 °C
• Urină puțină sau deloc
• Durere în burtă
• Umflături, roșeață, puroi, durere sau arsură în locul în care intră sonda în corpul dumneavoastră

De ce sa apelezi la TheCareHub pentru serviciul medical de sondaj vezical la domiciliu?

Serviciul de sondaj vezical la domiciliu vă permite să fiți acasă, într-un cadru confortabil și familiar, mai degrabă decât în spital și să beneficiați de servicii de cea mai bună calitate efectuate de personal medical specializat.

De ce să lucrați cu noi?

Pentru că împreună construim comunități de încredere, pentru toate vârstele.

Ce înseamnă mai exact? Alegând să lucrați cu noi, sprijiniți asistentele medicale din comunitate să aibă un venit suplimentar și o viață decentă. Multe dintre ele sunt în vârstă, chiar pensionate, deoarece încurajăm oamenii să continue să lucreze și să fie activi și după pensie și îi sprijinim să facă acest lucru în mod legal și în siguranță.
Avantajele The Care Hub
♡ De încredere

Lucrăm doar cu asistente calificate și cu experiență, verificate riguros | Medicul din echipa The Care Hub, este întotdeauna disponibil, pentru a evita orice complicații| The Care Hub este avizat ca furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu de către DSP Timiș și în curs de acreditare cu Ministerul Sănătății

♡ De calitate

Avem o medie a evaluărilor de 4.8* din 5.0* din partea celor 220+ de familii pe care le-am sprijinit din 2019 | Citiți recenziile publice aici.

♡ De oriunde

Puteți rezerva o vizită la domiciliu de la distanță pentru cei dragi: descărcați aplicația The Care Hub și cereți vizita - de restul ne ocupăm noi | Monitorizați în timp real începerea și finalizarea vizitelor și verificați profilele asistentelor medicale alocate, evaluările și recenziile primite | Plătiți în siguranță.

Care este pretul serviciului de sondaj vezical la domiciliu

Prețul unei proceduri de sondaj vezical include manopera (munca efectuată de asistentă) plus prețul materialelor sanitare.

Schimbat pungă urinară - 50 lei
Îndepărtat sondă urinară - 75 lei
Sondaj vezical femei - 150 lei
Sondaj vezical bărbați - 200 lei

Pentru tarife și lista completă de servicii medicale pe care le puteți cere acasă la dvs., vizitați pagina de servicii medicale.

Cum solicitati serviciile de sondaj vezical acasa la dvs.

Aplicație mobilă | Puteți solicita servicii la domiciliu simplu și rapid descărcând gratuit aplicația The Care Hub din App Store (dacă aveți iPhone), Google Play (dacă aveți telefon Android). După ce vă faceți cont, veți putea selecta serviciile, ziua și ora dorită și plăti în siguranță iar noi vom aloca asistenta medicală potrivită și vom confirma vizita!

Formular rezervare | Ne puteți cere o ofertă și folosind formularul de rezervare iar noi vom reveni cu o confirmare în maxim 48h precum și cu detaliile de plată.

Rezervare telefonică | Pentru cei dintre dvs. care preferă telefonul, așteptăm să ne sunați la 0373 800 190 pentru a ne spune adresa precum și ziua și ora dorită. De îndată ce vom găsi asistenta medicală potrivită vom confirma și vă vom trimite detaliile de plată.
Doriți mai multe detalii despre serviciile The Care Hub?
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu Termenii și condițiile și Politica de Confidențialitate a site-ului.
Oferim servicii de îngrijire vârstnici în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara. Înscrieți-vă mai jos dacă doriți info suplimentare!
Partenerii The Care Hub care vor veni acasă la dvs. sau la cei dragi sunt asistentele medicale certificate și cu experiență, pe care le-am primi cu drag în propria casă.
Deoarece siguranța dvs. și a celor dragi este esențială, noi intervievăm fiecare asistentă medicală (2 dintre colegii noștri participă la interviu), cerem și verificăm adeverința medicală, certificatul de integritate comportamentală, avizul de liberă practică și (la nevoie) referințe.
Multe dintre partenerele noastre sunt persoane recent pensionate sau aproape de vârsta pensionării deoarece considerăm că au experiență de viață bogată, răbdare și respect deosebit față de persoanele îngrijite, precum și o dorință naturală de a purta de grijă altora. Dar lucrăm și cu oameni de alte vârste care caută un loc de muncă flexibil și sunt de asemenea blânzi, respectuoși și empatici.
Aveți nevoie doar de recomandarea medicului dvs. Înainte de vizită, vă rugăm să ne trimiteți și nouă această recomandare pe adresa [email protected] pentru a putea transmite asistentei medicale ce fel de probe va colecta.
Cele mai frecvente consumabile sanitare necesare pentru inserarea unei sonde urinare permanentă la domiciliu includ:
• Fașe și mănuși sterile
• Iod Povidonă (Betadină) cu tampoane de aplicare, tampoane de vată sau tifon
• Lubrifiant solubil în apă
• Cateter uretral, conform recomandării medicului dumneavoastră (cateterul Foley francez de mărimea 16 este adecvat pentru majoritatea bărbaților și femeilor)
• Seringă de 10 ml cu apă sterilă (pentru umflarea balonului cateterului)
• Anestezic local (de exemplu, 5 până la 10 ml de jeleu de lidocaină 2% într-o seringă [fără ac]) pentru distensia și anestezia uretrei masculine
• Pungă de unica folosință pentru colectarea urinii.
Asistenta medicală vă va sfătui înainte de vizită cu privire la consumabilele necesare. Vă vom ruga să le aveți pregătite acasă. Costul consumabilelor nu este inclus în costul procedurii.
Sondele urinare pot fi necesare în cazurile în care nu vă puteți goli vezica urinară. Dacă vezica urinară nu este golită, urina se poate acumula și poate duce la presiune în rinichi. Presiunea poate duce la insuficiență renală, ceea ce poate fi periculos și poate duce la afectarea permanentă a rinichilor.
Majoritatea sondelor urinare sunt necesare până când vă recăpătați capacitatea de a urina singur, ceea ce reprezintă de obicei o perioadă scurtă de timp. Adulții mai în vârstă și cei cu o leziune permanentă sau o boală gravă pot avea nevoie să utilizeze sondele urinare pentru o perioadă mult mai lungă de timp sau permanent.

Referințe și resurse suplimentare:
https://www.nhs.uk/conditions/urinary-catheters/
https://www.healthline.com/health/urinary-catheters#types
https://www.msdmanuals.com/professional/genitourinary-disorders/genitourinary-tests-and-procedures/bladder-catheterization
Articole recomandate
Ce presupun și care sunt avantajele îngrijirilor paliative la domiciliu?

Îngrijirile paliative la domiciliu contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților și a familiilor lor. Acestea se adresează persoanelor diagnosticate cu afecțiuni a căror gestionare medicală implică mult efort. De cele mai multe ori, îngrijirile paliative la domiciliu sunt adresate persoanelor în vârstă, care necesită sprijin nu doar în ameliorarea simptomelor, […]

Autor: Cristina Cercel  |   Publicat: 6 octombrie 2022
hernia de disc durere lombara
Hernia de disc: simptome, tratament și recuperare

Durerile de spate reprezintă un simptom foarte des întâlnit, îndeosebi la vârste mai înaintate, deși, în zilele noastre, și tinerii încep să se confrunte cu această problemă tot mai des. De obicei, tindem să ignorăm durerile cervicale sau lombare, punându-le pe seama oboselii, însă, uneori, aceste dureri de spate pot […]

Autor:   |   Publicat: 3 decembrie 2021
Boala coronariană – cauze, simptome, îngrijirea pacienților

Boala coronariană se dezvoltă atunci când vasele majore care alimentează inima cu sânge ajung să fie degradate sau bolnave. Aceasta este cea mai răspândită afecțiune a inimii. În continuare, poți citi mai multe despre primele simptome ale bolii coronariene, cauzele care duc la apariția sa, cum se tratează, precum și […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 19 iulie 2021
Osteoporoza – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos. Oasele devin fragile, astfel încât chiar și o căzătură ușoară sau reflexele ori activitățile de zi cu zi, precum tusea sau aplecarea, pot provoca apariția unei fracturi. De cele mai multe ori, fracturile apar la încheietura mâinii, șold sau coloana vertebrală. În continuare, […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 16 februarie 2021
Poliartrita reumatoidă: cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică, ce poate afecta mai mult decât articulațiile. La unii oameni sunt afectate și alte sisteme ale corpului, inclusiv pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge, de unde și numele bolii. Ce este poliartrita reumatoidă Cauze și factori de risc Simptome și complicații […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 19 noiembrie 2020
Spondiloza cervicală – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Spondiloza cervicală este denumirea generică a afecțiunilor care vizează segmentul superior al coloanei vertebrale. Degradarea vertebrelor și a articulațiilor intervertebrale, din zona gâtului, afectează persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, dar poate să apară și mai devreme. Afecțiunea se poate ameliora, de cele mai multe ori, prin tratamente […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 24 septembrie 2020
Totul despre depresia la bătrâni: cauze, simptome, sfaturi

Depresia, dușmanul nevăzut al bunicilor noștri. Cum le putem fi alături. Imaginea bunicilor noștri trezește în fiecare dintre noi un sentiment plăcut de „acasă” și, fără îndoială, dumnealor au sădit în noi valori umane pe care le ducem mai departe, pe măsură ce ne trăim propriile vieți. În virtutea acestei […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 6 mai 2020
Artrita: cauze, simptome, tratament

Artrita cumulează peste 200 de tipuri de boli care afectează articulațiile, cele mai întâlnite forme fiind osteoartrita și artrita reumatoidă. Apare prin umflarea pielii din jurul articulațiilor, iar pacientul simte durere și o senzație de rigiditate. Cauze Factori de risc Simptome Tipuri Diagnostic Afecțiuni asociate cu apariția artritei Tratament Diferența […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 26 martie 2020
Boala Parkinson: ce este, din ce cauze apare și ce metode de tratament există

Boala Parkinson se numără printre afecțiunile întâlnite cel mai des cu care se confruntă persoanele în varsta, o tulburare neurodegenerativă care evoluează progresiv și care poate influența dramatic viața bolnavilor, mai ales atunci când nu este monitorizată și ținută cu atenție sub control. În general, boala debutează în jurul vârstei […]

Autor: Elena Sterie  |   Publicat: 1 noiembrie 2019
Boala Alzheimer – ce este, cum se tratează și ce presupune îngrijirea unui astfel de pacient

Alzheimer, cea mai cunoscută formă de demență, este o boală neurodegenerativă care are ca efect distrugerea celulelor nervoase. Este o afecțiune tipică persoanelor în vârstă, dar poate să apară și la 40-50 de ani. Nu se cunosc cauzele cu exactitate, iar tratamentul are ca efect doar ameliorarea simptomelor, nu și […]

Autor: Cristina Rizoiu  |   Publicat: 1 noiembrie 2019

Acum ne gasiti in Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara



Oferim servicii de îngrijire bătrâni la domiciliu în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara!

Dacă sunteți ocupați sau locuiți departe, noi vă vom sprijini părinții și bunicii așa cum ați face-o și dvs.!