Servicii de curățenie și menaj ușor pentru bătrâni – Timișoara

Ne asigurăm că persoana dragă locuiește într-un mediu sănătos și îngrijit.

Servicii de curățenie și menaj ușor pentru bătrâni - Timișoara

Ce sunt serviciile de curățenie pentru bătrâni?

În cadrul serviciilor de Curățenie ușoară, partenerii noștri se asigură că persoana dragă dvs. locuiește într-un mediu sănătos și îngrijit.

Curățenia ușoară este curățenia săptămânală pe care fiecare dintre noi ar face-o în casa persoanei dragi, dacă am avea timpul necesar de fiecare data când este nevoie.

De ce este nevoie de o menajeră pentru bătrâni?

Pe măsură ce oamenii dragi îmbătrânesc, acestora le este mai greu să facă anumite activități pentru care este nevoie de efort fizic, cum este și curățenia. De obicei, problemele încep cu acele activități de ridicare a unor obiecte mai grele sau care presupun statul într-o poziție mai puțin comodă, cu stres pe articulații. Din acest motiv, curățarea vasului de toaletă, căratul unei găleți cu apă pentru a spăla pe jos, ștersul prafului din zonele în care se ajunge mai greu vor fi primele acțiuni pe care bătrânii le vor face mai rar, iar casa dumnealor va fi mai puțin sănătoasă.

Persoanele în vârstă care insistă să facă singure aceste activități se expun durerilor de spate sau riscurilor de căzături, iar consecințele medicale pot fi grave atât pentru dumnealor, cât și pentru dvs., ca membri ai familiei.

Serviciile de menaj ușor pentru bătrâni ajută persoanele vârstice dragi dvs. să se bucure de un mediu igienic și sănătos, în care să fie mai bine protejate de infecții virale sau bacteriene.

De asemenea, aceste servicii oferite părinților sau bunicilor dvs. vă asigură că aceștia nu vor face activități riscante pentru starea dumnealor de sănătate, motiv pentru care veți evita vizitele la Urgențe.

Ce includ serviciile de curățenie pentru bătrâni?

Pentru a asigura un mediu sănătos și îngrijit persoanelor în vârstă, partenerii noștri vor:

- Curăța băile: spălatul și dezinfectarea zonelor folosite frecvent (vasul de toaletă, chiuvetă, cadă/duș), spălatul podelelor, organizarea lucrurilor des folosite din baie (șampoane, săpunuri etc.), schimbarea și aranjarea prosoapelor pe stativ sau în dulap;

- Curăța bucătăria: curățarea și degresarea zonelor folosite frecvent (chiuveta, aragazul la suprafață, blatul de lucru sau masa, frigiderul la exterior etc.), aruncarea resturilor din farfurii, spălatul și aranjarea vaselor folosite în timpul zilei, sortarea alimentelor expirate sau învechite din frigider (doar cu acordul explicit al perosanei în vârstă), aruncarea gunoiului, organizarea obiectelor des folosite din bucătărie etc.;

- Curăța camerele: aerisirea spațiului conform dorințelor persoanei dragi, măturarea/aspirarea și spălatul podelelor, aspirarea covoarelor, ștersul prafului de pe suprafețele folosite des și îndepărtarea pânzelor de păianjen la care se poate ajunge ușor, schimbarea lenjeriei de pat și aranjarea patului, organizarea obiectelor ușoare – cărți/reviste, strângerea hainelor lăsate prin casă etc., îngrijirea plantelor de apartament etc.;

- Spăla (la mașină), călca și aranja hainele recent folosite de persoana în vârstă;

- Îngriji animalul de companie: hrănirea acestuia și curățarea locurilor în care își face nevoile;

- Curăța curtea sau balconul: măturatul ușor (podeaua, frunzele etc.), udatul peluzei și al florilor;

Ce activități nu fac parte din serviciul de curățenie?

Activitățile de curățenie generală, care sunt făcute rar (o dată/de două ori pe an), nu sunt incluse în serviciile oferite.

Partenerii noștri nu vor:

✗ Șterge praful și nici nu vor îndepărta pânzele de păianjen din locurile la care se ajunge greu;

✗ Freca și nici nu vor spăla covoarele și carpetele cu perie/burete și soluție;

✗ Lustrui podelele din lemn și nici nu vor spăla pardoselile și covoarele din căile de acces sau balcon;

✗ Spăla vitrinele sau geamurile și nici nu vor curăța pervazurile, ușile, tocurile, prizele sau întrerupătoarele;

✗ Spăla și nici nu vor schimba draperiile sau jaluzelele;

✗ Spăla și nici nu vor dezinfecta faianța din baie și bucătărie;

✗ Spăla și nici nu vor dezinfecta sau degresa zonele din bucătărie care nu au nevoie de curățare atât de des, cum ar fi interiorul cuptorului sau al frigiderului;

✗ Spăla hainele care necesită mai degrabă servicii de curățătorie profesională;

✗ Organiza hainele nearanjate de mult timp din dulapuri sau a garderobei pe sezoane;

✗ Face activități de grădinărit (de exemplu: altoire, plantare în ghivece etc.) sau greblat, săpat, tuns gazon, garduri vii ori copaci, văruit pomi/garduri, plantat de pomi, tufișuri, plante leguminoase etc.;

✗ Executa niciun fel de operațiuni care necesită cunoștințe tehnice, cum ar fi: schimbat de becuri, reparat obiecte etc.;

Cât costă menajul bătrânilor?

Serviciile noastre au un preț pe oră:

- 25 lei/oră – dacă nu doriți același partener (ex. vizite ocazionale);

- 30 lei/oră – dacă doriți același partener, de fiecare dată (ex. vizite săptămânale);

- Abonament de 40 de ore la 1000 lei (ex. vizite zilnice), cu rugămintea să folosiți minim 10 ore săptămânal, altfel tariful va fi de 30 lei pe oră.

Serviciile de îngrijire pot fi combinate conform preferinței dvs. (ex. 1 oră cumpărături + 2 ore curățenie).

Cât durează o vizită de menaj?

Spre exemplu, pentru un apartament de 60 m2, menajul săptămânal va lua între 3 și 4 ore. Dacă apartamentul nu a mai fost curățat de ceva vreme, curățenia va dura între 5 și 6 ore.

Din experiența noastră, timpul necesar curățeniei spațiilor dintr-o locuință depinde de scopul fiecărei zone, nu doar de suprafața încăperii:

- Fiecare baie necesită între 1-1,5 ore pentru a fi curățată și igienizată corect;

- Bucătăria, de obicei un spațiu cu multă activitate pentru bătrâni, va necesita între 1-2 ore pentru a fi curată, igienică și ordonată;

- Camerele au nevoie de 45 min – 1 oră pentru a a fi curățate și ordonate;

Cum rezerv o vizită de menaj pentru bătrâni?

Puteți rezerva o vizită apăsând butonul: “Mă interesează” de pe pagină:

- Cereți vizite de cel puțin o oră;

- Selectați serviciul “Curățenie ușoară”;

- Solicitați o vizită cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea acesteia;

- Stabiliți dvs. data, ora și locul. Dacă data și ora sunt flexibile, vă rugăm să ne comunicați acest lucru;

- Gândiți-vă la timpul necesar vizitei. Partenerul nostru va acoperi cerințele în limita acestui timp;

- Partenerii noștri vor efectua curățenia doar cu produsele puse la dispoziție de dvs. Din considerație pentru efortul acestora, am aprecia dacă le-ați comunica ce produse de curățat aveți, cum ar fi mop și găleată, soluție de curățat podele sau gresie, lavete etc., dar și cum ar trebui să folosească aceste produse, în funcție de tipul de suprafață care necesită curățenie;

Când și cum plătesc o vizită de curățenie pentru bătrâni?

- Vă vom trimite factura prin email;

- Achitați vizita cu 48 de ore înainte de începerea ei;

- Plătiți prin transfer bancar;

Noi, The Care Hub, vom păstra suma de bani până când vizita va avea loc și vom plăti partenerii doar după ce ne veți confirma că sunteți mulțumit de calitatea serviciilor.

Dacă doriţi să oferiţi partenerului o plată suplimentară pentru efortul depus sau pentru timpul petrecut în plus pentru serviciul ales de dumneavoastră, vă rugăm să ne contactaţi pentru a emite factura. Plăţile fără factură sunt ilegale și am aprecia dacă nu le-ați încuraja, pentru bunul mers al colaborării.

Cum pot modifica o vizită?

Dacă doriți să modificați anumite detalii ale unei vizite deja rezervate, vă rugăm să ne scrieți din timp (cel puțin cu 48 de ore înainte de începerea vizitei), iar noi îi vom comunica imediat partenerului acest fapt.

În cazul în care acesta este de acord cu modificările vizitei, vă vom confirma detaliile prin email.

Dacă partenerul nu poate accepta modificările dorite de dvs., vă vom anunța, iar dvs. veți putea alege să colaborați cu un alt partener disponibil la timpul și ora dorite de dvs. sau să anulați vizita. Anulările făcute cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea vizitei nu sunt penalizate (pentru detalii, vă rugăm să citiți politica de Modificare și Anulare vizite).