Clisma la domiciliu

Ce inseamna sa faci o clisma la domiciliu

O clismă este o metodă de curățare a colonului cu ajutorul unei injecții de lichid - practic, relaxarea intestinelor afectate pentru a vă ajuta să faceți caca. În mod obișnuit, o clismă este administrată pentru a ajuta la tratarea constipației.

Ce tipuri de clisma se pot face la domiciliu

Scopul unei clisme de curățare este de a spăla ușor colonul. Aceasta poate fi recomandată înainte de o colonoscopie sau de o altă examinare medicală. Constipația, oboseala, durerile de cap și durerile de spate pot fi ameliorate de o clismă de curățare. În timpul unei clisme de curățare, se folosește o soluție pe bază de apă cu o concentrație mică de balsam de scaun, bicarbonat de sodiu sau oțet de mere pentru a stimula mișcarea intestinului gros. O clismă de curățare ar trebui să stimuleze intestinele să expulzeze rapid atât soluția, cât și orice materie fecală conținută.

O clismă de retenție stimulează, de asemenea, intestinele, dar soluția folosită este destinată să fie "reținută" în organism timp de 15 minute sau mai mult.

Clisma contraindicatii

Clismele sunt, de obicei, ultima cale de acțiune în tratamentul constipației, din cauza posibilelor efecte secundare.

Clismele - în special cele făcute în casă, fără îndrumarea unei asistente medicale, care conțin cafea sau suc de citrice - pot provoca efecte adverse semnificative.

  • Tipul de lichid din clismă poate avea un impact major, potențial fatal, asupra echilibrului electrolitic, a intestinelor și a sănătății generale a unei persoane.
  • O clismă făcută în casă poate conține proporții greșite de sare sau săpun, ceea ce poate perturba echilibrul organismului de electroliți. Potrivit cel puțin unui raport medical, această perturbare poate fi fatală, în urma unei clisme.
  • Alte tipuri de clisme pot leza intestinele. Cafeaua, sucul de lămâie și alte ingrediente acide din soluțiile de clismă pot provoca iritații, arsuri și inflamații.
  • Efectuarea unei clisme - mai ales acasă - implică și riscul de infecție. Acest risc este mai mare atunci când rezervele pentru clisme nu sunt sterile. Nu refolosiți trusele de clisme și asigurați-vă că toate echipamentele sunt cât mai curate posibil.
  • În plus, o persoană riscă să își perforeze sau să își deterioreze colonul atunci când își administrează o clismă.
Discutați cu un medic despre constipația dvs. înainte să vă faceți o clismă acasă. Medicul poate sugera opțiuni alternative de tratament. De asemenea, aceștia pot oferi sfaturi despre soluții eficiente de clisme și modalități sigure de administrare a acestora - eventual cu ajutorul unei asistente calificate în administrarea de îngrijiri medicale la domiciliu.

Nu folosiți o clismă ca tratament pentru orice altceva decât constipația! Nu există nicio dovadă că o clismă va ajuta la eliminarea toxinelor din organism, că va ajuta o persoană să piardă în greutate sau că va oferi vreun beneficiu pentru sănătate, dincolo de faptul că poate slăbi scaunul afectat sau blocat.

Cum se desfasoara interventia unei clisme acasa

1. Asistenta medicală va veni la dvs. acasă în ziua și la ora stabilită. Dacă vizita este pentru un om drag, dvs. veți fi notificați de începerea vizitei în timp real, în aplicație.

2. Dacă aveți o rețetă de la medicul dvs., vă rugăm să o arătați asistentei, precum și să pregătiți soluția necesară clismei. Vă vom ruga pe dvs. să cumpărați tot ce scrie în rețetă și să le aveți pregătite.

3. Asistenta medicală vă va explica ce urmează să facă și se va asigura că înțelegeți ce se întâmplă și va pregăti clisma.

4. Asistenta vă va îndruma să vă întindeți în poziția potrivită pentru a facilita administrarea clismei. Așezați un material impermeabil sub zona în care vă veți întinde în cazul în care, din greșeală, eliberați lichidul înainte de a ajunge la baie.

5. Asistenta va administra clisma. După administrare, vă va sfătui cât timp să rămâneți întins (cel puțin 5 min, dar poate dura până la 1 oră) și va rămâne cu dvs. până când veți merge la baie pentru a evacua soluția. După finalizarea procedurii, va strânge toate consumabilele și le va lua cu dânsa, în recipiente speciale. Veți primi și notificarea de finalizare a vizitei. Casa dvs. va fi la fel de ordonată ca la începerea vizitei.

De ce sa apelati la TheCareHub pentru clisma la domiciliu

Avantajele clismei la domiciliu

  • Oferă posibilitatea de a alege și de a avea control asupra propriei îngrijiri
  • Fără ore lungi de așteptare la spital sau la clinică pentru proceduri simple
  • Adaptat la nevoile individuale - planuri de îngrijire personalizate
  • Reduce riscul de infecții dobândite în spital
  • Fără a compromite rezultatele, beneficiați de un serviciu eficient din punct de vedere al costurilor, orientat spre aspectele clinice, în confortul propriei locuințe.

De ce să lucrați cu noi?

Pentru că împreună construim comunități de încredere, pentru toate vârstele.

Ce înseamnă mai exact? Alegând să lucrați cu noi, sprijiniți asistentele medicale din comunitate să aibă un venit suplimentar și o viață decentă. Multe dintre ele sunt în vârstă, chiar pensionate, deoarece încurajăm oamenii să continue să lucreze și să fie activi și după pensie și îi sprijinim să facă acest lucru în mod legal și în siguranță.
Avantajele The Care Hub
♡ De încredere

Lucrăm doar cu asistente calificate și cu experiență, verificate riguros | Radu, medicul din echipa The Care Hub, este întotdeauna disponibil, pentru a evita orice complicații| The Care Hub este avizat ca furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu de către DSP Timiș și în curs de acreditare cu Ministerul Sănătății

♡ De calitate

Avem o medie a evaluărilor de 4.8* din 5.0* din partea celor 220+ de familii pe care le-am sprijinit din 2019 | Citiți recenziile publice aici.

♡ De oriunde

Puteți rezerva o vizită la domiciliu de la distanță pentru cei dragi: descărcați aplicația The Care Hub și cereți vizita - de restul ne ocupăm noi | Monitorizați în timp real începerea și finalizarea vizitelor și verificați profilele asistentelor medicale alocate, evaluările și recenziile primite | Plătiți în siguranță.

Care este pretul unei clisme la domiciliu

Prețul unei clisme la domiciliu depinde de tipul clismei prescrise de medicul dvs.

Microclismă - 75 lei

Clismă - 150 lei

Prețul include doar manopera pentru efectuarea clismei. Vă rugăm să asigurați dvs. și consumabilele (vată, lubrifiant, etc), irigatorul (aparatul de clismă) și soluția menționată în rețeta de la medic.

Pentru tarife și lista completă de servicii medicale pe care le puteți cere acasă la dvs., vizitați pagina de servicii medicale.

Cum soliciti serviciul de clisma la tine acasa

Aplicație mobilă | Puteți solicita clisma la domiciliu simplu și rapid descărcând gratuit aplicația The Care Hub din App Store (dacă aveți iPhone), Google Play (dacă aveți telefon Android). După ce vă faceți cont, veți putea selecta serviciile, ziua și ora dorită și plăti în siguranță iar noi vom aloca asistenta medicală potrivită și vom confirma vizita!

Formular rezervare | Ne puteți cere o ofertă și folosind formularul de rezervare iar noi vom reveni cu o confirmare în maxim 48h precum și cu detaliile de plată.

Rezervare telefonică | Pentru cei dintre dvs. care preferă telefonul, așteptăm să ne sunați la 0373 800 190 pentru a ne spune adresa precum și ziua și ora dorită. De îndată ce vom găsi asistenta medicală potrivită vom confirma și vă vom trimite detaliile de plată.
Doriți mai multe detalii despre serviciile The Care Hub?
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu Termenii și condițiile și Politica de Confidențialitate a site-ului.
Oferim servicii de îngrijire vârstnici în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara. Înscrieți-vă mai jos dacă doriți info suplimentare!
Administrarea unei clisme este cel mai frecvent utilizată pentru a curăța intestinul inferior. Cu toate acestea, aceasta este, în mod normal, ultima soluție pentru tratamentul constipației. Dacă dieta și exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru a vă menține regularitatea, medicul dumneavoastră ar putea recomanda un laxativ înainte de a încerca o clismă. În unele cazuri, laxativele sunt folosite în noaptea dinaintea administrării unei clisme pentru a încuraja fluxul de deșeuri.

De asemenea, pot fi folosite clisme înainte de examinările medicale ale colonului. Medicul dumneavoastră poate solicita o clismă înainte de o radiografie a colonului pentru a detecta polipi, astfel încât să poată obține o imagine mai clară. Această procedură poate fi efectuată, de asemenea, înainte de o colonoscopie.
Da, cu mare drag! Noi vom aloca o asistentă medicală care are experiență cu copii.
Partenerele The Care Hub sunt asistentele medicale certificate și cu experiență, pe care le-am primi cu drag în propria casă.

Deoarece siguranța dvs. și a celor dragi este esențială, noi intervievăm fiecare asistentă medicală (2 dintre colegii noștri participă la interviu), cerem și verificăm adeverința medicală, certificatul de integritate comportamentală, avizul de liberă practică și (la nevoie) referințe.

Multe dintre partenerele noastre sunt persoane recent pensionate sau aproape de vârsta pensionării deoarece considerăm că au experiență de viață bogată, răbdare și respect deosebit față de persoanele îngrijite, precum și o dorință naturală de a purta de grijă altora. Dar lucrăm și cu oameni de alte vârste care caută un loc de muncă flexibil și sunt de asemenea blânzi, respectuoși și empatici.
Pentru a face o clismă, veți avea nevoie de următoarele:

- Irigator (aparat pentru clismă)
- Material impermeabil
- Rețetă de la medicul de familie (dacă aveți)
- Soluția pentru clismă (conform indicațiilor medicului)
Dacă vă gândiți în principal la o clismă pentru a vă stimula și curăța sistemul digestiv, este posibil să existe și alte opțiuni mai puțin invazive.

Unele alternative potențiale la clisme, care pot promova excreția deșeurilor și regularitatea intestinală, includ:

- consumul de cafea cu cofeină, despre care se știe că stimulează defecația
- menținerea unei bune hidratări cu apă
- efectuarea de exerciții fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, mersul pe bicicletă sau aerobicul
- încercarea unui laxativ oral fără prescripție medicală, cum ar fi magneziul
- creșterea aportului de fibre prin consumul de alimente vegetale integrale, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe.

Dacă aveți constipație severă sau alte probleme medicale, discutați cu furnizorul dvs. de servicii medicale pentru a stabili dacă o clismă ar fi un tratament sigur și adecvat.
Articole recomandate
Ce presupun și care sunt avantajele îngrijirilor paliative la domiciliu?

Îngrijirile paliative la domiciliu contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților și a familiilor lor. Acestea se adresează persoanelor diagnosticate cu afecțiuni a căror gestionare medicală implică mult efort. De cele mai multe ori, îngrijirile paliative la domiciliu sunt adresate persoanelor în vârstă, care necesită sprijin nu doar în ameliorarea simptomelor, […]

Autor: Cristina Cercel  |   Publicat: 6 octombrie 2022
hernia de disc durere lombara
Hernia de disc: simptome, tratament și recuperare

Durerile de spate reprezintă un simptom foarte des întâlnit, îndeosebi la vârste mai înaintate, deși, în zilele noastre, și tinerii încep să se confrunte cu această problemă tot mai des. De obicei, tindem să ignorăm durerile cervicale sau lombare, punându-le pe seama oboselii, însă, uneori, aceste dureri de spate pot […]

Autor:   |   Publicat: 3 decembrie 2021
Boala coronariană – cauze, simptome, îngrijirea pacienților

Boala coronariană se dezvoltă atunci când vasele majore care alimentează inima cu sânge ajung să fie degradate sau bolnave. Aceasta este cea mai răspândită afecțiune a inimii. În continuare, poți citi mai multe despre primele simptome ale bolii coronariene, cauzele care duc la apariția sa, cum se tratează, precum și […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 19 iulie 2021
Osteoporoza – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos. Oasele devin fragile, astfel încât chiar și o căzătură ușoară sau reflexele ori activitățile de zi cu zi, precum tusea sau aplecarea, pot provoca apariția unei fracturi. De cele mai multe ori, fracturile apar la încheietura mâinii, șold sau coloana vertebrală. În continuare, […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 16 februarie 2021
Poliartrita reumatoidă: cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică, ce poate afecta mai mult decât articulațiile. La unii oameni sunt afectate și alte sisteme ale corpului, inclusiv pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge, de unde și numele bolii. Ce este poliartrita reumatoidă Cauze și factori de risc Simptome și complicații […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 19 noiembrie 2020
Spondiloza cervicală – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Spondiloza cervicală este denumirea generică a afecțiunilor care vizează segmentul superior al coloanei vertebrale. Degradarea vertebrelor și a articulațiilor intervertebrale, din zona gâtului, afectează persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, dar poate să apară și mai devreme. Afecțiunea se poate ameliora, de cele mai multe ori, prin tratamente […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 24 septembrie 2020
Totul despre depresia la bătrâni: cauze, simptome, sfaturi

Depresia, dușmanul nevăzut al bunicilor noștri. Cum le putem fi alături. Imaginea bunicilor noștri trezește în fiecare dintre noi un sentiment plăcut de „acasă” și, fără îndoială, dumnealor au sădit în noi valori umane pe care le ducem mai departe, pe măsură ce ne trăim propriile vieți. În virtutea acestei […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 6 mai 2020
Artrita: cauze, simptome, tratament

Artrita cumulează peste 200 de tipuri de boli care afectează articulațiile, cele mai întâlnite forme fiind osteoartrita și artrita reumatoidă. Apare prin umflarea pielii din jurul articulațiilor, iar pacientul simte durere și o senzație de rigiditate. Cauze Factori de risc Simptome Tipuri Diagnostic Afecțiuni asociate cu apariția artritei Tratament Diferența […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 26 martie 2020
Boala Parkinson: ce este, din ce cauze apare și ce metode de tratament există

Boala Parkinson se numără printre afecțiunile întâlnite cel mai des cu care se confruntă persoanele în varsta, o tulburare neurodegenerativă care evoluează progresiv și care poate influența dramatic viața bolnavilor, mai ales atunci când nu este monitorizată și ținută cu atenție sub control. În general, boala debutează în jurul vârstei […]

Autor: Elena Sterie  |   Publicat: 1 noiembrie 2019
Boala Alzheimer – ce este, cum se tratează și ce presupune îngrijirea unui astfel de pacient

Alzheimer, cea mai cunoscută formă de demență, este o boală neurodegenerativă care are ca efect distrugerea celulelor nervoase. Este o afecțiune tipică persoanelor în vârstă, dar poate să apară și la 40-50 de ani. Nu se cunosc cauzele cu exactitate, iar tratamentul are ca efect doar ameliorarea simptomelor, nu și […]

Autor: Cristina Rizoiu  |   Publicat: 1 noiembrie 2019

Acum ne gasiti in Arad, București, Cluj, Oradea și TimișoaraOferim servicii de îngrijire bătrâni la domiciliu în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara!

Dacă sunteți ocupați sau locuiți departe, noi vă vom sprijini părinții și bunicii așa cum ați face-o și dvs.!