Îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități (în curând)

Când calitatea vieții vă este afectată de o dizabilitate, serviciile de însoțire și de îngrijire vă sprijină să trăiți independent și implicați activ în comunitate.
Îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități Timisoara The Care Hub

Îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități

Despre The Care Hub și îngrijirea persoanelor cu dizabilități

Serviciile de însoțire sau îngrijire la domiciliu a persoanelor cu dizabilități includ activități adaptate nevoilor persoanei, în funcție de tipul și gradul de handicap, menite să mențină o calitate ridicată a vieții.

Serviciile oferite de partenerii noștri au scopul de a susține o viață independentă și implicată social și de a sprijini ocazional îngrijirea oferită de familii și/sau de către asistentul personal al persoanelor cu dizabilități.

Care sunt avantajele față de îngrijirea din institutiile rezidențiale pentru persoanele cu dizabilități?

- Sprijinul oferit de partenerii The Care Hub ajută persoanele cu dizabilități să își păstreze independența, indiferent de gradul sau de tipul de handicap.

- Ajutăm la integrarea în comunitate. Activitățile sociale, participarea la evenimente sportive sau culturale din oraș sunt importante și pot fi menținute cu sprijinul potrivit.

- Oferim o variantă de ajutor flexibilă și accesibilă. Dvs. decideți data și ora unei vizite, precum și durata, în funcție de serviciile de care aveți nevoie. Puteți solicita chiar și vizite de o oră, fără nicio altă obligație și puteți alege același partener pentru vizite repetate. Totodată, puteți modifica sau anula gratuit orice vizită cu 48 de ore înainte de începerea acesteia.

Ce înseamnă serviciile de îngrijire a persoanelor cu dizabilități și cum se desfășoară?

Serviciile de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități includ activități adaptate nevoilor persoanei, pentru a menține atât o viață independentă și de calitate, cât și o implicare activă în comunitate.

Sprijinul include ajutor în activitățile zilnice – curățenia în locuință, ajutor la plăți sau cumpărături, mersul la doctor sau plimbări, hrănirea și păstrarea igienei personale (îmbrăcat, îmbăiere, tuns sau bărbierit etc.), precum și ajutor în activități care contribuie la comfortul emoțional al dvs., alese de dvs. și/sau cu recomandarea familiei/asistentului personal.

Îngrijirea la domiciliu poate include și activități de asistență medicală, furnizate de personal calificat (asistente medicale sau doctori).Vedeți aici detalii despre serviciile de îngrijire medicala la domiciliu furnizate de specialiști din comunitatea The Care Hub.

Ce tipuri de servicii de îngrijire a persoanelor cu dizabilități oferiți?

Serviciile de însoțire și îngrijire la domiciliu includ:
  • Curățenie ușoară. Asigurăm un mediu sănătos și îngrijit prin aspirarea covoarelor și spălatul podelelor, curățarea zonelor folosite des în baie și bucătărie, șters praful, spălatul, călcatul și aranjatul hainelor sau a lenjeriei de pat, spălatul vaselor folosite în cursul zilei, aruncarea gunoiului, organizarea obiectelor ușoare, îngrijirea plantelor.
  • Igienă personală. Contribuim la păstrarea unui aspect dichisit, ajutând la spălat pe corp, pe cap, pe dinți, bărbierit, tăiat și pilit unghii etc., pieptănat și aranjat părul într-un mod simplu, ajutor în alegerea hainelor și la îmbrăcat, precum și susținere pentru mersul la toaletă, dacă este necesar.
  • Cumpărături și plăți. Preluăm grijile zilnice - ne spuneți de ce anume aveți nevoie, cu indicații cât mai clare, iar partenerul nostru rezolvă problema, fie că este vorba de cumpărături, plata unor facturi, preluarea rețetei de la farmacie sau predarea și ridicarea unor colete ușoare de la poștă.
  • Pregătirea mesei. Pregătim masa adaptată preferințelor dvs. și vă ajutăm la hrănire, conform indicațiilor dvs., folosind alimentele cumpărate deja.
  • Vizite în oraș. Sprijinim un stil de viață activ, însoțindu-vă în activități în afara domiciliului, cum ar fi controalele medicale, plimbările în parc, vizitarea prietenilor, vizionarea unui spectacol, cumpărături pentru înnoirea garderobei sau mersul la cofetăria preferată.
  • Companie. Verificăm siguranța și starea generală de bine, prin participarea alături de dvs. la activități plăcute și relaxante, în compania unor persoane calde, care vă tratează tratează cu respect și cu atenție deosebită.
Aceste servicii sunt necesare atunci când independența dvs. suferă din cauza dizabilității, afectându-vă calitatea vieții de zi cu zi sau viața socială.

Îngrijirea este recomandată atât persoanelor cu dizabilități, care sunt singure, cât și în situațiile în care suportul familiei nu este (momentan) suficient.

Primim cereri de la oameni minunați și hotărâți să își depășească propriile bariere. Simona apelează la serviciile de curățenie pentru că nu vede și are nevoie, din când în când, de ajutor pentru curățenie generală, mai ales în bucătărie. Geanina, care se deplasează în scaun rulant, ne-a solicitat ajutorul pentru a merge la sala de sport. Alina ne-a rugat să o însoțim la doctor pentru vizita lunară, deoarece deplasarea singură în scaunul rulant în Timișoara este dificilă (din păcate). Dna. Elena apelează la serviciile de îngrijire pentru diverse cumpărături, deoarece blocul în care locuiește (la etajul întâi) nu are lift accesibilizat pentru scaun rulant.

Serviciile de însoțire și de îngrijire la domiciliu ajută și membrii familiei să asigure sprijinul necesar persoanei dragi pentru ca aceasta să se poată bucura de o viață independentă și implicată în comunitate, chiar și atunci când sunt aceștia plecați în vacanță, sunt ocupați sau locuiesc departe.

Primim cereri și de la organizații și asociații pentru persoanele cu dizabilități, pentru servicii necesare persoanelor care fac parte din acestea. Spre exemplu, câțiva membri din Asociația Ceva De Spus, un grup de persoane cu dizabilități care se reprezintă singure și care au înțeles cât este de important să își facă vocea auzită, apelează atunci când au nevoie la serviciile de însoțire și îngrijire la domiciliu la partenerii The Care Hub, încurajând astfel și alți oameni din cercul lor să se lase ajutați când este necesar sau când cei din imediata lor apropiere nu reușesc.
Majoritatea îngrijitorilor la domiciliu (partenerii The Care Hub) sunt preponderent persoane recent pensionate. Noi considerăm că acestea au o experiență de viață bogată, răbdare și respect deosebit față de persoanele cu dizabilități, dar și o dorință naturală de a purta de grijă altora.
Îngrijitorii pentru bătrâni, ca parteneri ai noștri, trec printr-un proces atent de selecție, alcătuit din două interviuri, verificarea recomandărilor, a cazierului judiciar și a adeverinței medicale. În cadrul interviurilor, verificăm și atitudinea față de persoanele cu dizabilități, precum și dorința dumnealor de a oferi ajutor, în funcție de tipul de handicap (locomotor, intelectual, vizual, etc.) sau de gradele de handicap grav sau accentuat.
Toți partenerii noștri trec printr-o etapă de formare în care învață despre valorile noastre, despre codul de etică și despre recomandările specifice fiecărei activități, astfel încât aceștia să poată oferi servicii de o calitate ridicată, cu profesionalism și dedicare. Participarea la un curs de prim-ajutor oferit de SMURD este obligatorie pentru toți partenerii noștri, o dată pe an.

Partenerii care oferă serviciile de igienă personală au absolvit cursuri de infirmerie, iar o bună parte dintre dumnealor au absolvit cursuri de îngrijitori la domiciliu. Marea majoritate dintre dumnealor au experiență în îngrijirea altor oameni, fie cu o anumită dizabilitate, fie chiar invalizi, ori au lucrat în spital, cămin sau în alte instituții de acest profil.
Serviciile noastre au un preț pe de 30 lei pe oră.

Pentru vizite mai lungi, aveți opțiunea unui pachet de 8h la 150 lei per vizită.

Serviciile de îngrijire pot fi combinate conform preferinței dvs. (ex. 1 oră cumpărături + 2 ore igienă personală).

Când serviciul dorit implică deplasări pentru o persoană cu mobilitate redusă (ex. persoana este în scaun rulant) sau igienă personală, vom trimite doi parteneri pentru vă asigura siguranța, iar tariful pe oră va fi de 60 lei.
- Cereți vizite de cel puțin o oră;
- Solicitați o vizită cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea acesteia;
- Stabiliți dvs. data, ora și locul. Dacă data și ora sunt flexibile, spuneți-ne acest lucru;
- Menționați detaliile legate de dizabilitatea persoanei dragi care să ne ajute să trimitem partenerul sau partenerii potriviți (spre exemplu, dacă este vorba despre un om cu mobilitate redusă ori care este invalid);
- Gândiți-vă la timpul necesar vizitei. Partenerul nostru va acoperi cerințele în limita acestui timp;
- Plătiți vizita cu 48 de ore înainte de începerea ei, prin transfer bancar, pe baza facturii trimise de noi. Noi vom plăti partenerii după vizită.
Noi, The Care Hub, vă vom elibera facturile necesare pentru plata fiecărei vizite și veți putea să le plătiți prin transfer bancar.

Dacă ați ales primirea indemnizației de însoțitor, veți putea să o folosiți pentru serviciile de însoțire sau îngrijire la domiciliu oferite de noi și de partenerii noștri.
Partenerii The Care Hub preferă să lucreze doar câteva ore pe zi, de câteva ori pe săptămână. Din păcate, nu vă vom putea ajuta în căutarea și angajarea unui asistent profesional permanent, însă vă putem sprijini o perioadă cu activitățile zilnice, până când veți găsi persoana potrivită.
NOUTĂȚI
diabet zaharat glicemie
+
Diabetul zaharat: diagnostic, simptome, tratament

Numit și diabet mellitus, diabetul zaharat face parte din categoria bolilor endocrine, fiind, de altfel, și cea mai frecventă dintre acestea. Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat este în continuă creștere, fiind estimat că, la nivel mondial, în anul 2011, aproximativ 347 de milioane de oameni sufereau de diabet, un număr aproape dublu față de […]

Autor: Roxana Balintoni  |   Publicat: 23 septembrie 2021
+
Boala coronariană – cauze, simptome, îngrijirea pacienților

Boala coronariană se dezvoltă atunci când vasele majore care alimentează inima cu sânge ajung să fie degradate sau bolnave. Aceasta este cea mai răspândită afecțiune a inimii. În continuare, poți citi mai multe despre primele simptome ale bolii coronariene, cauzele care duc la apariția sa, cum se tratează, precum și care sunt elementele cheie ale […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 19 iulie 2021
+
Ateroscleroza: cauze, simptome, îngrijirea pacienților

Ateroscleroza este o subțiere a arterelor, cauzată de acumularea de aterom – plăci de colesterol. Această acumulare de colesterol, dar și de grăsimi sau calciu, poate afecta orice arteră a corpului, inclusiv pe cele din zona inimii, a rinichilor sau a picioarelor. Ateroscleroza este o formă de arterioscleroză, o serie de afecțiuni ce presupun rigidizarea […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 4 iunie 2021