În România sunt peste 200.000 de bătrâni, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii. Poate nu mai au familie, poate copiii și nepoții i-au uitat. 200.000 de bunici singuri.

Campania „Pentru Bunici Singuri” a început din credința că fiecare dintre noi are un bătrân în familia lui, căruia îi este recunoscător pentru rolul pe care l-a avut în viața sa și că am putea, împreună, îndrepta recunoștința către bătrânii singuri din Timișoara, plătind pentru aceștia câteva servicii de îngrijire.

CAMPANIA PENTRU BUNICI SINGURI

Copilăria noastră nu ar fi avut același farmec fără bunici. Ei sunt cei care ne-au alinat când eram supărați. Ei ne-au tras cu sania în diminețile primei zăpezi. Dumnealor ne citeau povești minunate și ne învățau mai târziu, cu răbdare, să ni le citim singuri. Se bucurau de veselia cu care le smotoceam obrajii, părul sau mustața. Iar noi eram fericiți, fermecați, alinați, bucuroși, uimiți, încântați. Sentimentele acestea au rămas cu noi, în prezent, ca efect al grijii pe care ne-au purtat-o, motiv pentru care le suntem recunoscători.

De bunicii noștri avem sau am avut grijă. Dar în România sunt 200.000 de bătrâni, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii. Poate nu mai au familie, poate copiii și nepoții i-au uitat. 200.000 de bunici singuri. Îi cunoaștem. Sunt vecinii de la 2 care coboară încet, cu bastonul, scările, și le urcă și mai încet. E doamna care stă vizavi de noi pe care o vedem mergând la piață cu căruciorul de cumpărături. E domnul care ne-a rugat o dată să-l ajutăm să care un sac de cartofi. E doamna care se plimbă în același parc de lângă bloc, în fiecare zi cu vreme bună.

Cum ar fi să facem acest număr mai mic, dând mai departe din binele primit câtorva dintre acești bunici singuri?

Ce este Campania Pentru Bunici Singuri?

Campania „Pentru Bunici Singuri” a început din credința că fiecare dintre noi are un bătrân în familia lui, căruia îi este recunoscător pentru rolul pe care l-a avut în viața sa și că am putea, împreună, îndrepta recunoștința către bătrânii singuri din Timișoara, plătind pentru aceștia câteva servicii de îngrijire. Pentru unii dintre noi, mai norocoși, 30 lei înseamnă o ieșire la o cafea. Pentru bătrânii singuri, 30 de lei este o oră în care au cu cine vorbi, în care cineva le deschide ușa, în care cineva îi ajută.

Avem nevoie de generozitatea dvs. Plătiți o oră de îngrijire sau mai multe pentru bătrânii din Timișoara, iar noi vom păstra banii dvs. în siguranță și îi vom îndrepta către bunici care vor primi îngrijire oferită de oameni de încredere.

Avem nevoie și de bunătatea dvs. și vă rugăm să ne spuneți dacă în cartierul dvs. sunt bătrâni singuri. Noi vom lucra și cu organizații, instituții și biserici din Timișoara care știu astfel de persoane, cu pensii mici și fără ajutor din partea familiei sau a rudelor, pentru a ne pune în legătura cu dumnealor.

Cât durează campania?

Campania „Pentru Bunici Singuri” durează atât timp cât dvs. sau alți oameni generoși aleg să se implice. Efortul nostru, The Care Hub, este continuu, nu are un termen limită. Atâta vreme cât veți cumpăra o oră de îngrijire, noi o vom da mai departe unor bunici singuri.

Cum vă puteți implica în campanie?

Plătiți o oră de îngrijire sau mai multe pentru bunicii singuri din Timișoara.
Spuneți-ne câte ore de îngrijire doriți să oferiți, împreună cu detaliile dvs. (nume, telefon și email, CNP) și vă vom trimite informațiile de plată și factura proformă, pentru a putea face transferul bancar.

Recomandați-ne bunicii singuri pe care îi cunoașteți în Timișoara.
Trimiteți-ne detaliile dvs. (nr. telefon și email) precum și cele ale persoanei care are nevoie de ajutor (situația sa, nevoile pe care credeți că le are etc.) și vom lua legătura cu dvs. pentru o bună înțelegere a serviciilor necesare ca să putem programa vizitele.

Povestiți prietenilor și cunoștințelor despre Campania „Pentru Bunici Singuri”. Îndemnați-i să meargă pe www.thecarehub.ro/bunici-singuri pentru a afla mai multe detalii. Dați mai departe postările campaniei de pe pagina noastră de facebook www.facebook.com/thecarehub.ro.

Cum puteți plăti o oră de îngrijire pentru bunici singuri?

1) Spuneți-ne câte ore doriți să plătiți pe www.thecarehub.ro/platesc;
2) Vă vom trimite factura pe email;
3) Transferați suma dorită (pe baza facturii proforme) în contul de mai jos:
Destinatar: The Care Hub SRL
Banca: ING Bank, sucursala Timișoara
Cont: RO65INGB0000999908642150 (RON)
Detalii de plată: Campania Pentru Bunici Singuri + Nr. Factura Proformă

Cum puteți să ne spuneți despre bătrâni singuri care au nevoie de ajutor?

Dacă știți bunici singuri în Timișoara, trimiteți-ne detaliile.
Completați detaliile dvs. (nume, nr. telefon și email), precum și cele ale persoanei care are nevoie de ajutor (situația sa, nevoile pe care știți sau credeți că le are etc.). Vom lua legătura cu dvs. pentru a înțelege serviciile care ar fi necesare, apoi vom lua legătura cu persoana recomandată de dvs. pentru a primi acordul de a o pune în legătură cu unul dintre partenerii noștri și pentru a programa vizitele, de îndată ce alți oameni generoși vor plăti ore de îngrijire.

Cum hotărâm pe cine ajutăm în Campania „Pentru Bunici Singuri”?

Campania „Pentru Bunici Singuri” își dorește să sprijine oameni în vârstă, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii.
Contăm pe onestitatea fiecăruia dintre dvs. când ne spuneți despre aceste persoane și ne bazăm și pe integritatea instituțiilor, a organizațiilor și a bisericilor care ne transmit astfel de cazuri.

Principiile pe baza cărora hotărâm pe cine ajutăm sunt următoarele:
1) Vom adresa cererile de ajutor în ordinea în care le primim. Știm și ne pare rău dacă uneori cereri urgente vor trebui să aștepte. Ne vom strădui să le adresăm cât vom putea de repede;
2) Ne dorim să ajutăm cât mai mulți bunici singuri. Cu toate acestea, ne pare rău dacă nu vom putea ajuta zilnic aceeași persoană. Scopul nostru este să fim alături în fiecare zi de alte persoane. În cazul în care va fi posibil, vom îngriji aceeași persoană de mai multe ori, cu același drag, însă trebuie reținut faptul că vom prioritiza cererile pentru persoane noi;
3) Vom adresa cererile în măsura în care vom avea ore plătite pentru bunicii singuri, pe care să le dăm mai departe. Știm și ne pare rău dacă uneori vom aștepta până cineva va plăti aceste ore..

Cum anume ajutăm bunicii singuri?

Noi, The Care Hub, intermediem servicii de îngrijire la domiciliu pe care le vom oferi și bunicilor singuri:

Companie pentru vârstnici. Ne asigurăm că bunicii singuri sunt în siguranță și primesc atenția cuvenită pentru a se bucura de o stare generală de bine;
Curățenie și menaj ușor pentru bătrâni. Ne asigurăm că persoana locuiește într-un mediu sănătos și îngrijit;
Alimentația bătrânilor. Oferim sprijin pentru servirea mesei, conform nevoilor persoanei în vârstă;
Cumpărături, comisioane și plăți pentru bătrâni. Preluăm grijile recurente pentru ca persoana în vârstă să fie liniștită;
Însoțitori în oraș pentru bătrâni. Susținem eforturile persoanei în vârstă de a se deplasa în afara domiciliului, în funcție de nevoi;
Igienă personală pentru bătrâni. Ajutăm persoana în vârstă să își păstreze un aspect curat și dichisit;

Veți găsi detalii suplimentare despre ceea ce facem și despre colaboratorii noștri aici.

Cum vă asigurăm că banii vor fi folosiți pentru a îngriji bunici singuri?

După fiecare vizită efectuată, plătită din suma transferată de dvs., vă vom comunica via email detalii despre persoana care a beneficiat de generozitatea dvs. și despre serviciile de care aceasta a avut nevoie.
Totodată, veți primi factura pentru serviciul efectuat și plătit de dvs.

Ce se întâmplă dacă nu folosim banii dvs.?

Dacă, din orice motive, nu vom folosi suma transferată de dvs., o vom rambursa în contul din care ați făcut transferul și vă vom înștiința de acest lucru.

Cine suntem noi, The Care Hub?

The Care Hub intermediază servicii de îngrijire la domiciliu de încredere, sigure și la timp. Ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții, în special pentru oamenii în vârstă deoarece credem cu tărie în grija autentică și în dreptul fiecărui om la o viață demnă, în siguranța locuinței pe care o numește „acasă”.

The Care Hub a fost înființat în aprilie 2017 și din ianuarie 2019 intermediază servicii de îngrijire la domiciliu în Timișoara. Colaborăm cu oameni recent pensionați sau cu persoane care doresc să își folosească timpul liber pentru a îngriji alți oameni.

Suntem mândri de:
• Cei 20 de parteneri care vor ajuta bunicii singuri;
• Cele 650 de ore oferite cu drag de către parteneri până în prezent;
• Evaluarea de 4.8* din 5.0* primită de parteneri de la clienții noștri.