În România sunt peste 200.000 de bătrâni, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii. Poate nu mai au familie, poate copiii și nepoții i-au uitat. 200.000 de bunici singuri.
Campania „Pentru Bunici Singuri” a început din credința că fiecare dintre noi are un bătrân în familia lui, căruia îi este recunoscător pentru rolul pe care l-a avut în viața sa și că am putea, împreună, îndrepta recunoștința către bătrânii singuri din Timișoara, plătind pentru aceștia câteva servicii de îngrijire.

♡ 150 ore oferite cu generozitate
♡ de către 29 de oameni minunați
♡ pentru a sprijini 6 vârstnici singuri

CAMPANIA PENTRU BUNICI SINGURI

Copilăria noastră nu ar fi avut același farmec fără bunici. Ei sunt cei care ne-au alinat când eram supărați. Ei ne-au tras cu sania în diminețile primei zăpezi. Dumnealor ne citeau povești minunate și ne învățau mai târziu, cu răbdare, să ni le citim singuri. Se bucurau de veselia cu care le smotoceam obrajii, părul sau mustața. Iar noi eram fericiți, fermecați, alinați, bucuroși, uimiți, încântați. Sentimentele acestea au rămas cu noi, în prezent, ca efect al grijii pe care ne-au purtat-o, motiv pentru care le suntem recunoscători.

De bunicii noștri avem sau am avut grijă. Dar în România sunt 200.000 de bătrâni, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii. Poate nu mai au familie, poate copiii și nepoții i-au uitat. 200.000 de bunici singuri. Îi cunoaștem. Sunt vecinii de la 2 care coboară încet, cu bastonul, scările, și le urcă și mai încet. E doamna care stă vizavi de noi pe care o vedem mergând la piață cu căruciorul de cumpărături. E domnul care ne-a rugat o dată să-l ajutăm să care un sac de cartofi. E doamna care se plimbă în același parc de lângă bloc, în fiecare zi cu vreme bună.

Cum ar fi să facem acest număr mai mic, dând mai departe din binele primit câtorva dintre acești bunici singuri?

Ce este Campania Pentru Bunici Singuri?

Campania „Pentru Bunici Singuri” a început din credința că fiecare dintre noi are un bătrân în familia lui, căruia îi este recunoscător pentru rolul pe care l-a avut în viața sa și că am putea, împreună, îndrepta recunoștința către bătrânii singuri din Timișoara, plătind pentru aceștia câteva servicii de îngrijire. Pentru unii dintre noi, mai norocoși, 30 lei înseamnă o ieșire la o cafea. Pentru bătrânii singuri, 30 de lei este o oră în care au cu cine vorbi, în care cineva le deschide ușa, în care cineva îi ajută.

Avem nevoie de generozitatea dvs. Plătiți o oră de îngrijire sau mai multe pentru bătrânii din Timișoara, iar noi vom păstra banii dvs. în siguranță și îi vom îndrepta către bunici care vor primi îngrijire oferită de oameni de încredere.

Avem nevoie și de bunătatea dvs. și vă rugăm să ne spuneți dacă în cartierul dvs. sunt bătrâni singuri. Noi vom lucra și cu organizații, instituții și biserici din Timișoara care știu astfel de persoane, cu pensii mici și fără ajutor din partea familiei sau a rudelor, pentru a ne pune în legătura cu dumnealor.

Cât durează campania?

Campania „Pentru Bunici Singuri” durează atât timp cât dvs. sau alți oameni generoși aleg să se implice. Efortul nostru, The Care Hub, este continuu, nu are un termen limită. Atâta vreme cât veți cumpăra o oră de îngrijire, noi o vom da mai departe unor bunici singuri.

Cum vă puteți implica în campanie?

Plătiți o oră de îngrijire sau mai multe pentru bunicii singuri din Timișoara.
Spuneți-ne câte ore de îngrijire doriți să oferiți, împreună cu detaliile dvs. (nume, telefon și email) și veți putea plăti online, simplu și rapid.

Recomandați-ne bunicii singuri pe care îi cunoașteți în Timișoara.
Trimiteți-ne detaliile dvs. (nr. telefon și email) precum și cele ale persoanei care are nevoie de ajutor (situația sa, nevoile pe care credeți că le are etc.) și vom lua legătura cu dvs. pentru o bună înțelegere a serviciilor necesare ca să putem programa vizitele.

Povestiți prietenilor și cunoștințelor despre Campania „Pentru Bunici Singuri”. Îndemnați-i să meargă pe www.thecarehub.ro/bunici-singuri pentru a afla mai multe detalii. Dați mai departe postările campaniei de pe pagina noastră de facebook www.facebook.com/thecarehub.ro.

Cum puteți plăti o oră de îngrijire pentru bunici singuri?

1) Spuneți-ne câte ore doriți să plătiți pe www.thecarehub.ro/platesc;
2) Plătiți online, sigur și rapid (plățile sunt securizate și procesate de mobilPay);
3) Veți primi factura proformă deja plătită și confirmarea de plată pe email;

Cum puteți să ne spuneți despre bătrâni singuri care au nevoie de ajutor?

Dacă știți bunici singuri în Timișoara, trimiteți-ne detaliile.
Completați detaliile dvs. (nume, nr. telefon și email), precum și cele ale persoanei care are nevoie de ajutor (situația sa, nevoile pe care știți sau credeți că le are etc.). Vom lua legătura cu dvs. pentru a înțelege serviciile care ar fi necesare, apoi vom lua legătura cu persoana recomandată de dvs. pentru a primi acordul de a o pune în legătură cu unul dintre partenerii noștri și pentru a programa vizitele, de îndată ce alți oameni generoși vor plăti ore de îngrijire.

Cum hotărâm pe cine ajutăm în Campania „Pentru Bunici Singuri”?

Campania „Pentru Bunici Singuri” își dorește să sprijine oameni în vârstă, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii.
Contăm pe onestitatea fiecăruia dintre dvs. când ne spuneți despre aceste persoane și ne bazăm și pe integritatea instituțiilor, a organizațiilor și a bisericilor care ne transmit astfel de cazuri.

Principiile pe baza cărora hotărâm pe cine ajutăm sunt următoarele:
1) Vom adresa cererile de ajutor în ordinea în care le primim. Știm și ne pare rău dacă uneori cereri urgente vor trebui să aștepte. Ne vom strădui să le adresăm cât vom putea de repede;
2) Ne dorim să ajutăm cât mai mulți bunici singuri. Cu toate acestea, ne pare rău dacă nu vom putea ajuta zilnic aceeași persoană. Scopul nostru este să fim alături în fiecare zi de alte persoane. În cazul în care va fi posibil, vom îngriji aceeași persoană de mai multe ori, cu același drag, însă trebuie reținut faptul că vom prioritiza cererile pentru persoane noi;
3) Vom adresa cererile în măsura în care vom avea ore plătite pentru bunicii singuri, pe care să le dăm mai departe. Știm și ne pare rău dacă uneori vom aștepta până cineva va plăti aceste ore..

Cum anume ajutăm bunicii singuri?

Noi, The Care Hub, intermediem servicii de îngrijire la domiciliu pe care le vom oferi și bunicilor singuri:

Companie pentru vârstnici. Ne asigurăm că bunicii singuri sunt în siguranță și primesc atenția cuvenită pentru a se bucura de o stare generală de bine;
Curățenie și menaj ușor pentru bătrâni. Ne asigurăm că persoana locuiește într-un mediu sănătos și îngrijit;
Alimentația bătrânilor. Oferim sprijin pentru servirea mesei, conform nevoilor persoanei în vârstă;
Cumpărături, comisioane și plăți pentru bătrâni. Preluăm grijile recurente pentru ca persoana în vârstă să fie liniștită;
Însoțitori în oraș pentru bătrâni. Susținem eforturile persoanei în vârstă de a se deplasa în afara domiciliului, în funcție de nevoi;
Igienă personală pentru bătrâni. Ajutăm persoana în vârstă să își păstreze un aspect curat și dichisit;

Veți găsi detalii suplimentare despre ceea ce facem și despre colaboratorii noștri aici.

Cum vă asigurăm că banii vor fi folosiți pentru a îngriji bunici singuri?

După fiecare vizită efectuată, plătită din suma transferată de dvs., vă vom comunica via email detalii despre persoana care a beneficiat de generozitatea dvs. și despre serviciile de care aceasta a avut nevoie. Totodată, veți primi factura pentru serviciul efectuat și plătit de dvs.

Citiți aici detalii din interviurile cu două dintre beneficiarele campaniei, dna. Rodica S. și dna. Maria C..

Ce se întâmplă dacă nu folosim banii dvs.?

Dacă, din orice motive, nu vom folosi suma transferată de dvs., o vom rambursa în contul din care ați făcut transferul și vă vom înștiința de acest lucru.

Cine suntem noi, The Care Hub?

The Care Hub intermediază servicii de îngrijire la domiciliu de încredere, sigure și la timp. Ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții, în special pentru oamenii în vârstă deoarece credem cu tărie în grija autentică și în dreptul fiecărui om la o viață demnă, în siguranța locuinței pe care o numește „acasă”.

The Care Hub a fost înființat în aprilie 2017 și din ianuarie 2019 intermediază servicii de îngrijire la domiciliu în Timișoara. Colaborăm cu oameni recent pensionați sau cu persoane care doresc să își folosească timpul liber pentru a îngriji alți oameni.

 • Ce mesaj ați transmite celor care susțin Campania „Pentru Bunici Singuri”?
  Dna. Rodica S. – beneficiară a Campaniei „Pentru Bunici Singuri”
  Cine cunoaște persoane care chiar au nevoie de un sprijin, să vă dea telefoane și să vă roage să îi ajutați. Este mare lucru ceea ce faceți, iar cei care pot să plătească ore pentru alții, să o facă, chiar și 1 leu contează pentru mulți. Și eu la rândul meu când am putut, am mai donat pentru binele altora, fie că erau bani, obiecte, mâncare, nu contează. Știți vorba aceea, fie că ai sau n-ai, cu o mână dacă dai, Dumnezeu te ajută cu două.
 • Cum credeți că v-ar descrie în câteva cuvinte cei care vă cunosc?
  Dna. Rodica S. – beneficiară a Campaniei „Pentru Bunici Singuri”
  Cred că ar spune că sunt o femeie căreia îi place curățenia în primul rând, în al doilea rând, că nu am fost niciodată capabilă să port dușmănie cuiva, nu mă cert, nu am pretenții. Mereu dacă am putut să ajut omul, mai bine mă lăsam pe mine ultima. De când am început să am probleme de sănătate și a trebuit să fiu operată de patru ori, am învățat să mă descurc singură, să caut, să sun la cine aveam nevoie când era cazul și niciodată nu m-am lăsat. Chiar dacă îmi este foarte greu uneori să mă deplasez, tot am găsit căi cumva să mă îngrijesc, să îmi fac curățenie, să mă sprijin pe mine însămi, dar și pe alții, așa cum am putut.
 • Ce apreciați la vizitele partenerei The Care Hub?
  Dna. Maria C. – beneficiară a Campaniei „Pentru Bunici Singuri”
  O iubesc mult pe dna P. (partenera The Care Hub) și aș vrea să vină în continuare la mine. Este un om foarte corect, că nici o cafea nu acceptă de la mine. Este foarte atentă și mă simt foarte bine atunci ajunge la mine pentru că este un om deosebit. Știu că are doi copii deosebiți și îmi place mult să stau la povești cu dumneaei. Tare aș vrea să nu îmi mai spună doamnă pentru că eu nu sunt o doamnă, sunt doar o femeie bolnavă.
 • Ce mesaj ați transmite celor care susțin Campania „Pentru Bunici Singuri”?
  Dna. Maria C. – beneficiară a Campaniei „Pentru Bunici Singuri”
  Să nu înceteze să ajute bătrânii, să le dea Dumnezeu multă sănătate și să știe că ajutorul lor este important. Nu toți bătrânii au familia aproape și le este greu din această cauză. Le mulțumesc și îi rog să continue să susțină Campania și să îi țină Dumnezeu sănătoși. Oare am zis bine?
 • Care este cel mai important aspect pe care l-ați învățat pe parcursul vieții?
  Dna. Maria C. – beneficiară a Campaniei „Pentru Bunici Singuri”
  Am învățat că întotdeauna binele pe care îl faci pentru ceilalți se întoarce înapoi, așa că acum mă bucur și eu de ajutor, la rândul meu. Chiar și acum încerc să fac tot ce pot pentru cei cărora le este mai greu decât îmi este mie. Sunt foarte recunoscătoare oamenilor care sunt în preajma mea și care mă ajută.
 • Ce apreciați la vizitele partenerelor The Care Hub?
  Dna. Rodica S. – beneficiară a Campaniei „Pentru Bunici Singuri”
  Am numai felicitări și doar lucruri bune de spus, atât despre doamne, cât și despre firma dvs. Nu știu ce făceam fără dumnealor, pentru că nu suport să nu mă spăl regulat. Au venit să mă ajute cu igiena corporală, dar și cu menajul. Au venit în vizită, m-au întrebat ce probleme sunt, ce este de făcut, le-a păsat de starea mea. Fiind operată de mai multe ori, îmi este foarte greu să mă spăl de una singură, iar doamnele Aurica și Mihaela (partenerele The Care Hub) au avut răbdare, au știut cum să mă ghideze, au glumit cu mine și am râs toate, deci am avut o stare foarte bună. Sunt profesioniste în adevăratul sens al cuvântului, jos pălăria pentru tot ceea ce faceți împreună!
 • Cum credeți că v-ar descrie în câteva cuvinte cei care vă cunosc?
  Dna. Maria C. – beneficiară a Campaniei „Pentru Bunici Singuri”
  Nu știu. Cred că sunt o persoană bună la suflet, care ajută întotdeauna cât poate. Sunt foarte credincioasă, iar frații mei de credință au o părere bună despre mine pentru că mă știu de mult timp. Sunt văduvă de ani buni și în tot acest timp am căutat să îmi văd de familie și să îmi cresc cei doi băieți minunați pe care îi am. Am trecut prin multe greutăți de-a lungul vieții, chiar și acum trec, pentru că am probleme de sănătate, dar cu ajutorul lui Dumnezeu merg mai departe.
cog