Recoltare analize uzuale la domiciliu

Preț pachet: 270 lei / 240 lei

Ce contine pachetul de analize uzuale

Pachetul de analize uzuale ajută la oferirea de informații minime legat de buna funcționare a sângelui sau a organelor dvs. vitale. Pachetul conține contine recoltarea la domiciliu și următoarele analize sanguine: hemoleucograma completa, VSH, uree serică, creatinina serică, TGO, TGP, glicemie, colesterol seric total, HDL colesterol, LDL colesterol, trigliceride. Astfel se testează valorile elementelor constituitive ale sângelui, funcția renală și cea hepatică, valorile grăsimilor și glucozei (zahărului) din sânge și dacă există o inflamație în corpul dvs.

Cand se recomanda efectuarea analizelor uzuale

Analizele uzuale sau de rutină sunt analize de laborator recomandate în următoarele situații:
• Verificarea anuală a stării de sănătate: în acest caz medicul dumneavoastră vă poate recomanda pachetul de analize uzuale pentru a verifica starea dumneavoastră de sănătate și fără a avea acuze.
• Nu vă simțiți bine: În cazul în care informați medicul dvs. că nu vă simțiți bine acesta vă poate recomanda pachetul de analize pentru a determina cauza acuzelor dvs.
• Urmați un tratament pentru corectarea unei afecțiuni medicale: Vi se poate recomanda pachetul de analize uzuale pentru a verifica dacă tratamentul funcționează și ca să se urmărească efectul global al acestuia.
• Vi se recomandă screening-ul pentru diferite afecțiuni: medicul dvs. vă poate recomanda pachetul de analize uzuale pentru evaluarea riscului de a dezvolta anumite afecțiuni, de exemplu boala coronariană, cancer, diabet zaharat tip II etc.

Ce semnificatie au analizele din pachetul de analize uzuale

• hemoleucograma completă: oferă informații cantitative și calitative (dimensiune, funcție, maturitate, aspect) despre principalele celule sangvine. Principalele celule sangvine sunt leucocitele ce au rol în apărarea organismului, hematiile denumite și eritrocite care asigură transportul oxigenului de la plămâni către țesuturile organismului și al dioxidului de carbon de la țesuturi la plămâni și trombocitele ce participă la procesul de coagulare prin formarea de cheaguri.
• VSH (viteza de sedimentare a hematiilor): oferă informații despre prezența sau absența unei inflamații în corpul dvs.
• uree serică: este produsul final de metabolism al aminoacizilor. Aceasta este eliminată cu ajutorul rinichilor. Valori crescute ale ureei sangvine denotă o afecțiune renală.
• creatinina serică: este indicată măsurarea valorilor creatininei service pentru diagnosticarea afecțiunilor renale.
• TGO sau aspartataminotrasnferaza (AST): este o enzimă regăsită la nivel hepatic dar și la nivelul miocardului, ficatului, mușchilor scheletici, rinichilor, pancreasului, țesutului cerebral și al splinei. Niveluri crescute ale TGO se pot regăsi în bolile hepatice dar și extrahepatice precum infarctul miocardic sau lezări ale mușchilor.
• TGP sau alaninaminotransferaza (ALT) este o enzima ce se găsește în principal in ficat și este folosită pentru diagnosticarea bolilor hepatice.
• glicemie: reprezintă concentrația de glucoză (zahăr) la nivel sangvin. Este folosită pentru diagnosticarea diabetului zaharat.
• colesterol seric total: reprezintă cantitatea totală de grăsimi în sânge. Un nivel crescut al colesterolului seric este ascociat cu o creștere a riscul de apariție a bolilor cardiace sau circulatorii precum boala coronariană, accidentul vascular cerebral sau boala arterială periferică.
• LDL colesterol: colesterolul „rau” sau lipoproteinele de joasă densitate.
• HDL colesterol: colesterol „bun” sau lipoproteinele de densitate mare.
• trigliceride serice: sunt un tip de grăsimi ce corpul le formează în cazul unui exces caloric si pe care le depozitează la nivelul celulelor grase.

Cum trebuie sa va pregatiti inaintea recoltarii

Recoltarea analizelor medicale se face de preferat dimineața pe nemâncate, după un repaus alimentar de aproximativ 10-12 ore.

La începutul ședinței pentru prelevarea probelor sangvine personalul medical ce a fost alocat vă va explica procedura. Apoi, cu consimtământul dumneavoastră, se va începe procedura de recoltare a sângelui.

Personalul medical vă va ruga să vă așezați comod în poziție șezândă sau culcat. Vi se va aplica garoul la cel puţin 3-5 cm deasupra locului de înţepare timp de maximum 1 minut înainte de recoltare. Vi se va cere să strângeți pumnul pentru a creea o presiune venoasă crescută şi o distensie maximă a venelor la nivelul de unde se recoltează proba. Locul de prelevare se dezinfectează cu un tampon cu alcool, iar apoi se pătrunde cu un ac steril cu calibru adecvat cantităţii de sânge necesar să fie recoltat, cuplat apoi la un vacutainer. Se decuplează garoul și se retrage acul după prelevarea de suficient sânge în vederea analizării.

Ce pret are procedura de recoltare a pachetului de analize uzuale la domiciliu

O ședință de recoltare la domiciliu a probelor incluse în pachetul de analize uzuale este 240 lei. În acest preț este inclus transportul asistentei la domiciliu, recoltarea probelor si transportul lor la laboratorul Clinica Sante, prețul analizelor propriu-zise si transmiterea rezultatelor via e-mail.

Cum poti solicita serviciul de recoltare a pachetului de analize uzuale la domiciliu

Aplicație mobilă | Puteți solicita servicii medicale la domiciliu simplu și rapid folosind gratuit aplicația online The Care Hub. După ce vă faceți cont, veți putea selecta serviciile, ziua și ora dorită și plăti în siguranță iar noi vom aloca asistenta medicală potrivită și vom confirma vizita!

Formular rezervare | Ne puteți cere o ofertă și folosind formularul de rezervare iar noi vom reveni cu o confirmare în maxim 48h precum și cu detaliile de plată.

Rezervare telefonică | Pentru cei dintre dvs. care preferă telefonul, așteptăm să ne sunați la 0373 800 190 pentru a ne spune adresa precum și ziua și ora dorită. De îndată ce vom găsi terapeutul potrivită vom confirma și vă vom trimite detaliile de plată
Doriți mai multe detalii despre serviciile The Care Hub?
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu Termenii și condițiile și Politica de Confidențialitate a site-ului.
În momentul actual oferim serviciul de recoltare a probelor de sânge în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara.
Partenerii The Care Hub care vor veni acasă la dvs. sau la cei dragi sunt asistenți medicali sau medici certificați și cu experiență, pe care i-am primi cu drag în propria casă.

Deoarece siguranța dvs. și a celor dragi este esențială, noi intervievăm fiecare cadru medical (2 dintre colegii noștri participă la interviu), cerem și verificăm adeverința medicală, certificatul de integritate comportamentală, avizul de liberă practică și (la nevoie) referințe.
Posibilele complicații asociate recoltării venoase sunt durere minoră și apariția unei vânătăi la nivelul puncției venoase.
The Care Hub vă asigură cele necesare prelevării probelor sangvine. Dumneavoastră puteți sa stați liniștiți acasă.
Da, desigur! Putem adauga orice alte analize aveți nevoie.
Articole recomandate
Ce presupun și care sunt avantajele îngrijirilor paliative la domiciliu?

Îngrijirile paliative la domiciliu contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților și a familiilor lor. Acestea se adresează persoanelor diagnosticate cu afecțiuni a căror gestionare medicală implică mult efort. De cele mai multe ori, îngrijirile paliative la domiciliu sunt adresate persoanelor în vârstă, care necesită sprijin nu doar în ameliorarea simptomelor, […]

Autor: Cristina Cercel  |   Publicat: 6 octombrie 2022
hernia de disc durere lombara
Hernia de disc: simptome, tratament și recuperare

Durerile de spate reprezintă un simptom foarte des întâlnit, îndeosebi la vârste mai înaintate, deși, în zilele noastre, și tinerii încep să se confrunte cu această problemă tot mai des. De obicei, tindem să ignorăm durerile cervicale sau lombare, punându-le pe seama oboselii, însă, uneori, aceste dureri de spate pot […]

Autor:   |   Publicat: 3 decembrie 2021
Boala coronariană – cauze, simptome, îngrijirea pacienților

Boala coronariană se dezvoltă atunci când vasele majore care alimentează inima cu sânge ajung să fie degradate sau bolnave. Aceasta este cea mai răspândită afecțiune a inimii. În continuare, poți citi mai multe despre primele simptome ale bolii coronariene, cauzele care duc la apariția sa, cum se tratează, precum și […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 19 iulie 2021
Osteoporoza – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos. Oasele devin fragile, astfel încât chiar și o căzătură ușoară sau reflexele ori activitățile de zi cu zi, precum tusea sau aplecarea, pot provoca apariția unei fracturi. De cele mai multe ori, fracturile apar la încheietura mâinii, șold sau coloana vertebrală. În continuare, […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 16 februarie 2021
Poliartrita reumatoidă: cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică, ce poate afecta mai mult decât articulațiile. La unii oameni sunt afectate și alte sisteme ale corpului, inclusiv pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge, de unde și numele bolii. Ce este poliartrita reumatoidă Cauze și factori de risc Simptome și complicații […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 19 noiembrie 2020
Spondiloza cervicală – cauze, simptome, tratament și îngrijirea pacienților

Spondiloza cervicală este denumirea generică a afecțiunilor care vizează segmentul superior al coloanei vertebrale. Degradarea vertebrelor și a articulațiilor intervertebrale, din zona gâtului, afectează persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, dar poate să apară și mai devreme. Afecțiunea se poate ameliora, de cele mai multe ori, prin tratamente […]

Autor: Silvana Patrascanu  |   Publicat: 24 septembrie 2020
Totul despre depresia la bătrâni: cauze, simptome, sfaturi

Depresia, dușmanul nevăzut al bunicilor noștri. Cum le putem fi alături. Imaginea bunicilor noștri trezește în fiecare dintre noi un sentiment plăcut de „acasă” și, fără îndoială, dumnealor au sădit în noi valori umane pe care le ducem mai departe, pe măsură ce ne trăim propriile vieți. În virtutea acestei […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 6 mai 2020
Artrita: cauze, simptome, tratament

Artrita cumulează peste 200 de tipuri de boli care afectează articulațiile, cele mai întâlnite forme fiind osteoartrita și artrita reumatoidă. Apare prin umflarea pielii din jurul articulațiilor, iar pacientul simte durere și o senzație de rigiditate. Cauze Factori de risc Simptome Tipuri Diagnostic Afecțiuni asociate cu apariția artritei Tratament Diferența […]

Autor: Silvia Patriche  |   Publicat: 26 martie 2020
Boala Parkinson: ce este, din ce cauze apare și ce metode de tratament există

Boala Parkinson se numără printre afecțiunile întâlnite cel mai des cu care se confruntă persoanele în varsta, o tulburare neurodegenerativă care evoluează progresiv și care poate influența dramatic viața bolnavilor, mai ales atunci când nu este monitorizată și ținută cu atenție sub control. În general, boala debutează în jurul vârstei […]

Autor: Elena Sterie  |   Publicat: 1 noiembrie 2019
Boala Alzheimer – ce este, cum se tratează și ce presupune îngrijirea unui astfel de pacient

Alzheimer, cea mai cunoscută formă de demență, este o boală neurodegenerativă care are ca efect distrugerea celulelor nervoase. Este o afecțiune tipică persoanelor în vârstă, dar poate să apară și la 40-50 de ani. Nu se cunosc cauzele cu exactitate, iar tratamentul are ca efect doar ameliorarea simptomelor, nu și […]

Autor: Cristina Rizoiu  |   Publicat: 1 noiembrie 2019

Acum ne gasiti in Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara



Oferim servicii de îngrijire bătrâni la domiciliu în Arad, București, Cluj, Oradea și Timișoara!

Dacă sunteți ocupați sau locuiți departe, noi vă vom sprijini părinții și bunicii așa cum ați face-o și dvs.!